Brassói szarvacskák recept





30dkg tehéntúró
25dkg liszt
25dkg vaj
1cs sütőpor
5dkg cukor
Őrölt fahéj
Barackíz
A Brassói szarvacskák elkészítési módja:
25dkg lisztet jól összegyurunk 30dkg tehéntúróval, 25dkg vajjal, 1cs sütőporral, őrölt fahéjjal és 5dkg cukorral. A masszát előbb vékonyra nyújtjuk aztán vastagra hajtjuk és ezt még 4* megismételjük. Végül 0.5cm lapítjuk majd háromszög alakú darabkákra vágjuk a tésztát. A szeletkéket megkenjük barackizzel, kiflit sodrunk belőle és zsírozott forró tepsiben sárgára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Emília Horváthné, 2014. jan. 13. 09:01
A brassói szarvacskák elkészítési módja és hozzávalói.