Vörös Bársony torta legegyszerűbb recept
60 perc
-
-
-
A Vörös Bársony torta legegyszerűbb hozzávalói:
A tésztához: 25dkg liszt
1 ek kakaópor
csipet só
30dkg cukor
12dkg rama
3 tojás
2tk vanília aroma
2,5dl joghurt
4tk piros ételfesték
1tk szódabikarbóna
1tk sütőpor
A krémhez: 25dkg mascarpone
25dkg túró
3,5dl tejszín
2tk vanília aroma
15dkg porcukor
A fondanthoz: 1ek zselatin
6ek víz
1ek margarin
2ek méz
kb 50dkg porcukor
A Vörös Bársony torta legegyszerűbb elkészítési módja:
Tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és a kakaót. Kikeverjük a margarint a cukorral, majd hozzákeverjük a tojást, aromát, joghurtot és a színezőt. A nedveshez hozzákevered a száraz hozzávalókhoz. Margarinozott, lisztezett formában sütöm kb 40percig, de forma sütő függő szerintem. Legbiztosabb a tűpróba. A krémhez kikeverjük a túrót és a mascarponét a cukorral, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot. Azzal kezdjük, hogy tálba szitáljuk a porcukrot, a közepébe lyukat csinálunk. Vízgőz felett feloldjuk a zselatint a vízben, ha már jó forró, hozzáadjuk a többi dolgokat is. Ha felolvad minden beleöntöd a tálba és kanállal kavarod, ha már nem megy, kézzel gyúrod/ ragad mint az állat, ne ijedj meg! Folpackba légmentesen be kell csomagolni, zacskóba tenni és 1napig állni hagyni. Én hűtőbe szoktam tenni, de díszítés előtt legalább 1órával ki kell venni. Porcukrozott munkalapon kell vele dolgozni, mert ragad. Mielőtt nyújtani kezdenéd át kell gyúrni. Volt ahol azt olvastam, hogy margarinos kézzel kell ezt elkövetni, de nekem elszínezte a fondant. Más vizes kézzel gyúrt. Nekem is ez vált be.
Minden tanácsom benne van az elkészítésben :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fanniki, 2014. jan. 11. 13:27
A vörös bársony torta legegyszerűbb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.