Fahéjas apróság recept
30 perc
A Fahéjas apróság hozzávalói:
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
3 tojás
1 kávés kanál só(ne legyen púpos)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál fahéj
tej, de csak annyi kell, hogy összeálljon a tészta. Jól lehessen gyúrni :-)
Borítás:
4 evőkanál cukor
4 evőkanál fahéj
A Fahéjas apróság elkészítési módja:
A lisztet,fahéjat,sütőport egy tálba összekeverni. Egy másik tálba, a margarin,cukrot és a vanília cukrot jól összekeverni. Hozzáadom a tojást,sót. Utána ezt a masszát összekeverem a lisztes alappal. Tejet csak annyit kell, hogy összeálljon és jól lessen gyúrni. A cukrot és a fahéjat összekeverem. A tésztából kis golyókat formázok, kicsit megnyomogatom, hogy az alja egyenes legyen, és belehempergetem a cukros fahéjas borításba. Tepsire helyezem és mehet a sütőbe. Előmelegített sütőben (170 fok) 15-20 perc alatt megsül. akkor jó, ha rózsaszínes lesz a színe. De érdemes egy darabot felvágni és megnézni, hogy a belseje is megsült.
Ha szeretnéd, hogy puha maradjon:
Egy zárható dobozba tedd. :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fanniki, 2012. dec. 17. 15:44
A fahéjas apróság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.