Csokis mogyorós Brownie recept
45 perc
230 kcal
A tésztához:
2dl víz
22 dkg margarin
4 ek. keserű kakaópor
25 dkg finom liszt
20 dkg kristálycukor
1 ek szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
2 db tojás
1 cs. vaniliás cukor
A tetejére:
12 dkg margarin
4 ek keserű kakaópor
6 ek natúr joghurt
12 dkg porcukor
1 cs. vaniliás cukor
egy jó maréknyi durvára vágott mogyoró v. dió
A Csokis mogyorós Brownie elkészítési módja:
A vizet lábosba tesszük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojások és a vaniliás cukor. Margarinnal kikent tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 C, légkeveréses sütőben 180 C kb. 20 percig sütjük. A tetejéhez valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor felolvadt a cukor akkor belekeverjük a mogyorót is. A masszát a meleg tészta tetejére kenjük.
Csak akkor vágjuk fel, ha a bevonat megszilárdult.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2008. júl. 23. 20:18
A csokis mogyorós brownie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.