Hamis túrós-barackos linzertorta recept
A Hamis túrós-barackos linzertorta hozzávalói:Tészta:
20 dkg liszt
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
0,5 cs sütőpor
0,5 citrom leve és reszelt héja
csipet só
Krém:
2,5 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 tojás fehérje
1 kis dobozos barackos joghurt vagy natúr joghurt vagy tejföl
1 kk vanília aroma
0,5 citrom reszelt héja
A Hamis túrós-barackos linzertorta elkészítési módja:
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral és sóval, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a kis kockákra vágott hideg margarint, majd hozzáadva a sárgákat, citrom héját és a levét lágy tésztát gyúrunk. Becsomagolva hideg helyre tesszük. A forma alját és oldalát sütőpapírral borítjuk. A tészta 3/4-ed részét a forma aljába nyomkodjuk a kezünkkel egyenletesen. A maradék tésztából készül a rács a süti tetejére. A krémhez a fehérjéket kemény habbá verjük. A tejben elkeverjük a pudingport, aromát, cukrot és a citrom héját, majd a joghurtot és sűrű krémet főzünk belőle. Még forrón beleforgatjuk óvatosan a kemény habot, ami szinte azonnal megfő. A tölteléket a formába öntjük, elsimítjuk és a megmaradt tésztából hengereket formázunk és a töltelék tetejére tesszük. A forró sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Félidőben borítsuk le sütőpapírral, hogy ne égjen meg. Amint kivettük a sütőből a töltelék még rezeghet kicsit, de ahogy kihűl gyönyörűen össze fog állni. 10 percnyi pihentetés után levesszük a tortakarimát és a rácsokba lekvárt kanalazunk.
egy 22 cm-es tortaformához:
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. jan. 9. 07:16
A hamis túrós-barackos linzertorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.