Barna sós pogácsa recept
A Barna sós pogácsa hozzávalói:40 dkg barna kenyérliszt
1 tojássárgája
15 dkg sertészsír
5 dkg vaj
1 dl feketekávé
só
2 dkg élesztő
1 dl tej
A Barna sós pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőből és az 1 dl langyos tejből kovászt készítünk, majd megkelesztjük. A 35 dkg lisztet elkeverjük a tojássárgájával, kevés sóval és a kovásszal, majd rétestészta keménységű masszát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, majd egy centi vékonyra nyújtjuk. A zsírt és a vajat összekeverjük 5 dkg barna kenyérliszttel, és rákenjük a kinyújtott rétestésztára. Összehajtogatjuk, majd többször egymás után kinyújtjuk, és ismét összehajtjuk. A hajtogatások között mindig pihentetjük, és miután kinyújtottuk, mindig megkenjük olvasztott sertészsírral. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, fél órán átpihentetjük, majd megkenjük kevés feketekávéval, és sütőben kisütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. jan. 4. 07:45
A barna sós pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.