Lúdláb torta hütős meggyel recept
A Lúdláb torta hütős meggyel hozzávalói:A piskótához
4 db tojás
4 ek cukor (kristály)
3 evőkanál finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek víz (hideg)
1 ek margarin (a forma kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)
A krémhez
4.5 dl tej
1.5 tasak csokoládés pudingpor
6 ek cukor (kristály)
150 g margarin
200 g étcsokoládé
A tetejére
350 g meggy (magozott)
100 g étcsokoládé
A Lúdláb torta hütős meggyel elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, felét a cukros sárgájához kanalazzuk. 2 kanál lisztet rászórunk, és óvatosan összekeverjük. Ugyanezt megismételjük a maradék tojáshabbal, a liszttel, a kakaóval és a hideg vízzel. Az összekevert masszát egy kikent tortaformában 175 °-on 25 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, és kemény pudingot készítünk. Amíg meleg, belekeverünk 200 g felolvasztott étcsokoládét. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. A kihűlt tésztára rászórjuk a lecsepegtetett meggyet, betakarjuk a kihűlt krémmel úgy, hogy a tetejét minél egyenletesebbre simítjuk. 1 órára hűtőbe tesszük, majd a tetejét 100 g olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. szept. 14. 10:49
A lúdláb torta hütős meggyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.