Lúdláb torta Emyke módra recept
A Lúdláb torta Emyke módra hozzávalói:5 db tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 dl olaj
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
3 csomag vaníliás puding + 3 kanál cukor
10 dkg étcsokoládé
7 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 kis üveg meggy befőtt vagy fagyasztott meggy
15 dkg tortabevonó
olaj
A Lúdláb torta Emyke módra elkészítési módja:
5 tojás sárgáját 5 evőkanál porcukorral 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a 5 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsiben 180c-on 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét beletesszük az olajat és rákenjük a krém tetejére. 2 órára hűtőbe tesszük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. szept. 27. 07:21
A lúdláb torta emyke módra elkészítési módja és hozzávalói.