Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sült, túrós derelye recept

Sült, túrós derelye recept

A Sült, túrós derelye hozzávalói:
40 dkg liszt
1 kis doboz tejföl
1 ek. porcukor
1 csipet só
1 tojás
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna.

Töltelék:
25 dkg túró
1 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja.


A Sült, túrós derelye elkészítési módja:
Először elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük a porcukorral, meg a vaníliás cukorral. A recept eredetileg nem írt citromhéjat, de szerintem a túrónak "testvére" a citrom, nagyon jól állnak egymásnak. :) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Ha elválik az edénytől és a kezünktől és nem ragad, akkor jó. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és a túróból kis halmokat rakunk a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. Az ujjunkkal lenyomkodjuk közöttük a tésztát, majd derelyemetszővel kivágjuk. Azonnal mehetnek a forró olajba és mindkét oldalát "arany színűre" sütjük. A tetejét pici porcukorral meghintjük és máris fogyasztható.

Nekem ebből az adagból 15 db lett.

Szerintem nagyon egyszerű, gyors, finom és még nem is drága.
Egy tartalmasabb leves után kitűnő második fogás.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sült, túrós derelye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook