Császármorzsa Briell-módra recept
A Császármorzsa Briell-módra hozzávalói:10 dkg búzadara
7 dkg liszt
2,5 dl tej
fél citrom leve
1 nagy marék mazsola
2 db tojás
2 evőkanál porcukor
4 dkg vaj
csipet só
A Császármorzsa Briell-módra elkészítési módja:
A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat is. Jön még hozzá a mazsola és a só. Ezt a masszát néhány órára a hűtőben állni hagyjuk. Amikor kivettük, a tojások sárgáját hozzákeverjük, majd a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és a masszát beleöntjük. Alacsony hőfokon sütjük, nem kell megkeverni! Amikor a tészta alja megpirult, akkor négyfelé vágjuk egy fakanál segítségével és átfordítjuk őket. Amíg a másik oldala sül, apránként egyre kisebbekre daraboljuk. Így lesz morzsalékos. Az a lényeg, hogy minden oldalról szépen átpiruljon.
Forrón tálaljuk!
Porcukorral meghintve, vagy sárgabarack lekvárral is finom, de ajánlom, hogy próbáljátok ki vaníliaöntettel! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Briell14, 2015. szept. 20. 14:09
A császármorzsa briell-módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.