Zabfalatok - házilag recept
A Zabfalatok - házilag hozzávalói:5 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
15 dkg apró szemű zabpehely
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 nagy kanál tejföl
1 cs
vaníliás cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna.
A Zabfalatok - házilag elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a puha margarint és összemorzsoljuk, végül a tejfölt is beledolgozzuk.
A masszát rövid időre a hűtőbe rakjuk, majd kis golyókat formálunk belőle.
Keksznyomóval, vagy pohár aljával lelapítjuk és tepsire rakjuk a kis korongokat.
180 fokos sütőben 15 perc alatt sülnek meg.
Ebből az adagból egy nagy gáztepsire való mennyiség lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Briell14, 2015. aug. 19. 16:54
A zabfalatok - házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.