Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabfalatok - házilag recept

Zabfalatok - házilag recept

A Zabfalatok - házilag hozzávalói:
5 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
15 dkg apró szemű zabpehely
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 nagy kanál tejföl
1 cs
vaníliás cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna.


A Zabfalatok - házilag elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a puha margarint és összemorzsoljuk, végül a tejfölt is beledolgozzuk.

A masszát rövid időre a hűtőbe rakjuk, majd kis golyókat formálunk belőle.
Keksznyomóval, vagy pohár aljával lelapítjuk és tepsire rakjuk a kis korongokat.
180 fokos sütőben 15 perc alatt sülnek meg.

Ebből az adagból egy nagy gáztepsire való mennyiség lesz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabfalatok - házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook