Mézes-zabpelyhes keksz recept
A Mézes-zabpelyhes keksz hozzávalói:15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
5 dkg sima liszt
14 dkg apró szemű zabpehely
14 dkg vaj
14 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál tej
2 evőkanál méz
3 kávéskanál őrölt fahéj
1,5 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
A Mézes-zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A vajat a kétféle cukorral és a mézzel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, a fűszereket, összedolgozzuk, a tejjel fellazítjuk. A tésztából kb. dió méretű adagokat csípünk le, és a tenyerünkben kekszformára kilapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük őket. 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Sütés után finom, ropogós, de ahogy áll, puhulni fog. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Briell14, 2014. dec. 21. 17:56
A mézes-zabpelyhes keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.