Zabpehelykeksz recept

A Zabpehelykeksz hozzávalói:
50 dkg zabpehely
50 dkg leljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg méz
10 dkg mogyoró
2 db tojás
3 evőkanál olaj
2 dkg élesztő


A Zabpehelykeksz elkészítési módja:
A zabpelyhet 3 órán át áztatjuk. A mogyorót pár percre forró sütőbe tesszük, majd ledörzsöljük a barna hártyát, és finomra megdaráljuk.A tojásokat habosra keverjük a mézzel, a darált mogyoróval, majd azélesztővel. Hozzáadjuk a beáztatott zabpelyhet és a rozslisztet.Csomómentes tésztává gyúrjuk, fél centi vastagra kinyújtjuk, és pogácsa formára kiszaggatjuk.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráhelyezzük a pogácsákat.Közepesen forró sütőben ropogósra sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpehelykeksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook