Sörös csülök "részeges" burgonyával recept
A Sörös csülök "részeges" burgonyával hozzávalói:2 csülök kicsontozva
pár szem apró szemű hagyma
5-6 dl sör
6 ek olaj
2 ek bor-v.almaecet
só
bors
2-3 babérlevél
5-6 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
A Sörös csülök "részeges" burgonyával elkészítési módja:
A csülköket meg kell tisztítani, majd olajon hirtelen minden oldalát megpirítani. Egy mély sütőedényt kikenünk vajjal, és a csülköket beletesszük. Mellérakjuk a hagymát, a fokhagymát, babérlevelet, megy bele a borecet, a fűszereket rászórjuk a húsra, majd felöntjük a sörrel. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben lassú tűzőn 1,5-2 órán át pároljuk. Időnként a levével meglocsolgatjuk. A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, és amikor már a csülök készre sült, mellé rakjuk a sütőedénybe. Ekkor az alufóliát már nem tesszük vissza, amíg sül a krumpli, megpirul a csülök is.
Ha a krumpli kész, a csülök pedig piros/ropogósra sült, forrón tálaljuk.
Saláta, vagy savanyúság feltétlenül kívánkozik mellé! :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Briell14, 2015. okt. 2. 18:57
A sörös csülök "részeges" burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.