Belga gofri recept

A Belga gofri hozzávalói:
• 1.5 bögre finomliszt
• 1 db tojás
• 3 ek vaj
• 2 ek melaszos nádcukor (csapott)
• 2 ek nádcukor (Nagyobb szemű. Kockacukorral helyettesíthető.)
• 11 g instant élesztő (francia (ez nem szobkodás, a francia élesztő erősebb))
• 0.5 kávéskanál só
• 0.8 dl tej


A Belga gofri elkészítési módja:
1. A tejet langyosítsuk meg, és szórjuk bele az élesztőt egy csipet cukorral. Hagyjuk felfutni. 2. Közben a puha vajat morzsoljuk egy tálba, adjuk hozzá a melaszos cukrot és a tojást, lazán keverjük össze. 3. Felváltva adjuk hozzá az élesztős tejet és a lisztet, közben kevergessük. Ha villával már nehéz, váltsunk át a kezünkre. 4. 5-8 percig gyúrjuk, amíg szépen össze nem áll. A tészta kicsit ragacsos lesz, de ilyennek kell lennie. Ha nagyon ragadna, adjunk hozzá még egy ek lisztet, de többet semmiképp. 5. Takarjuk le, és kelesszük jó másfél órán keresztül. Ha csak reggel szeretnénk kisütni, tegyük jól záródó edénybe, és sütés előtt fél órával vegyük ki, hogy a tészta magához tudjon térni. 6. Melegítsük elő a waffelsütőt. Ha van rajta hőmérőnk, akkor állítsuk 180 fokra, ha nincs, csak figyeljük, hogy ne égjen oda. 7. A tésztára szórjuk rá a barna cukrot vagy a kis darabokra tördelt kockacukrot, és dolgozzuk bele. Utána a tésztát (ami továbbra is ragacsos) osszuk 6 részre, kezünkkel lapogassuk ki, húzzuk kb. akkorára, mint a waffelsütőnk. Tegyük bele, és süssük át. Ha kész, lekvárral, sziruppal vagy mézzel tálaljuk.

Nem muszáj kikenni a sütőt olajjal.
170 fokon süthető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A belga gofri elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook