Török kenyércsemege recept
A Török kenyércsemege hozzávalói:- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 3 púpozott evőkanál kakaó
- 10 dkg dió (darálva)
- 15 dkg babapiskóta (összetörve)
A Török kenyércsemege elkészítési módja:
Egy jénai tálban gőz fölött 5 perc alatt összekeverjük és állandó kevergetés közben összefőzzük a margarint, porcukrot, lisztet, felvert tojást és a kakaót. A durvára vágott diót (én inkább ledaráltam), és az összetört babapiskótát is belekeverjük. Ha már egynemű a keverék, egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, és a hűtőbe tesszük. Ha már jól lehűlt, kiemeljük a formából. Lefejtjük róla a fóliát és szeletelve tálaljuk.
Nagyon egyszerű! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a6bd9754cb, 2008. márc. 26. 08:31
A török kenyércsemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.