Puncstorta cica formában recept
A Puncstorta cica formában hozzávalói:Piskótához
24 evőkanál rétesliszt (piskóta)
24 ek xilit (piskóta)
12 db tojás (piskóta)
12 evőkanál víz (piskóta)
Töltelékhez
1.5 dl tej
6 csepp rumaroma (3 ek vízben elkeverve)
3 evőkanál víz
10 dkg dió (darálva)
4.5 dl víz
22.5 dkg xilit
6 ek szilvalekvár (3 ek a töltelékbe, kb. 3 ek a kenéshez)
Díszítéshez
40 dkg marcipán (kék)
5 dkg marcipán (fehér)
A Puncstorta cica formában elkészítési módja:
A 6 tojásból, 12 ek vízből, 24 ek réteslisztből és a 24 ek xilitből vizes piskótát készítünk. Gáztepsiben 2 lapot sütünk. A formát mindkét lapból kivágjuk. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. A levágott piskóta darabokra ráöntjük, majd belekeverjük a lekvárt, a diót és a rumaromás vizet. Az egész adag masszát elosztjuk az alsó piskóta lapon, majd rátesszük a felső piskótát. A díszítéshez az egészet beborítjuk a kék marcipánmasszával, majd a többi részét a fehérből vágjuk ki, és ételfestékkel színezzük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x30 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. ápr. 21. 07:15
A puncstorta cica formában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.