Szedermámor recept
A Szedermámor hozzávalói:A tésztához:
6 tojás,
6 kanál cukor,
4 kanál liszt,
2 kanál kakaó,
1 mokkáskanál sütőpor,
A krémhez:
6 dl tej,
1 vanília és egy tejszín pudingpor
20 dkg cukor,
1 vaníliás cukor
25 dkg ráma margarin,
áfonya szirup,
szeder
3 dl tejszín
A Szedermámor elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. Kihűlés után félbevágjuk. A krémhez a pudingokat megfőzzük a tejben, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a rámát és a cukrot. (A cukrot ízlés szerint adagoljuk). Felverjük a tejszínt, ebből egy keveset a krémbe is belekeverünk. A krémet a piskóta lapok közé töltjük, belenyomkodjuk a szederszemeket, majd rátesszük a másik lapot és a tetejét, meg az oldalát bevonjuk tejszínnel. Tetejét áfonyasziruppal díszítjük.
Süteményként és tortaként is készíthetjük, formától függően. Én másfél adag piskótából készítettem és 3 lapot csináltam belőle a tortához, így mutatósabb volt. Nagyon finom lett.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2014. ápr. 21. 07:10
A szedermámor elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.