Gomba süti recept
A Gomba süti hozzávalói:A kalaphoz:
40 dkg darált keksz
20 dkg ráma margarin
15 dkg porcukor
puncsaroma
kevés tej
A mázhoz: 1 tábla tortabevonó csoki, kevés vaj
A gomba szárához:
1 cs babapiskóta
1 puncspuding
2 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
kókusz
A Gomba süti elkészítési módja:
A kalaphoz valókat formálható masszává gyúrjuk és a legkisebb fajta szűrőbe kis halmokat nyomunk. Közepébe kis mélyedést készítünk, majd kiborítjuk. (Én a szűrőt is bele szoktam fordítani kekszmorzsába, így könnyen kijön belőle a massza) Ez lesz a gombák kalapja. Ezekre a csokiból és kb 3-4 dkg vajból mázat készítünk és bekenjük vele a kalapokat. Tetejére szórhatunk egy csipet kókuszt is. Krém A puncspudingból és a tejből pudingot főzünk. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal és a cukorral. A gombák szárához a babapiskótákat félbevágjuk. (Pontosan félbe és egyenesen, hogy tudjon a talpon megállni majd a gomba) A 2 fél babapiskótát a krémmel összeragasztjuk, kívül is megkenjük és kókuszba forgatjuk. Pici krémmel a szárat a kalapba ragasztjuk és talpra állítjuk a gombákat. Ez egy kicsit lassú munka, de mutatós és finom süti lesz a végeredmény. Másnapra a krémtől átpuhul a piskóta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2013. márc. 23. 07:18
A gomba süti elkészítési módja és hozzávalói.