Keksztekercs (Update 1) recept
Szénhidrátszegény
A Keksztekercs (Update 1) hozzávalói:
A háztartási kekszhez:
20 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
3 dkg zsír
1 dl tejben feloldva 1 kiskanál szalalkáli
1/2 kiskanál szódabikarbóna a liszthez keverve
2 kiskanál folyékony édesítő
csipet só
A keksztekercshez:
25 dkg keksz ledarálva
5 dkg darált dió
1-2 kanál kakaó (hogy szép barna legyen)
8 dkg vaj
8-10 dkg xilit porrá őrölve (ízlés szerint)
1 dl fekete kávé
1 kiskanál rumaroma
annyi tej, amennyivel össze tudjuk gyúrni a masszát
A krémhez:
10 dkg vaj,
ízlés szerint őrölt xilit
5 dkg kókusz (elhagyható)
A Keksztekercs (Update 1) elkészítési módja:
A kekszhez valókat összegyúrjuk, 2 mm vékonyra nyújtjuk és derelyevágóval felkockázzuk. Villával mindegyiket megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. A kekszet ledaráljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kóstoljuk és ízlés szerint még édesíthetjük ha kell. 2 sütőpapír között kinyújtjuk, (így nem ragad és nem törik.) Rákenjük a krémet és a sütőpapír segítségével feltekerjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2012. nov. 19. 14:29
A keksztekercs (update 1) elkészítési módja és hozzávalói.