Bözsi néni almás krémese recept
A Bözsi néni almás krémese hozzávalói:Tésztához: 60 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
3-4 ek. tejföl
Krémhez: 2 tojás
6 dl tej
2 vaníliás puding
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
Töltelék: 1,5 kg alma
2 ek. vaj
10 dkg cukor
mokkáskanál fahéj
A Bözsi néni almás krémese elkészítési módja:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Három részre osztjuk.Vékony,négyszögletes lapokat sütünk. A pudinghoz 2 ek. cukrot keverünk,hozzáadjuk a tojásokat,fokozatosan a tejet sűrűre főzzük. Az almát lereszeljük,vajon addig pároljuk,amíg a leve elfő,majd cukorral,fahéjjal ízesítjük. A krémhez habosra keverjük vajat a cukorral,majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Amikor minden kihűlt,az egyik tésztalapot deszkára tesszük,rákenjük a krémet,rá a másik lap,majd az alma.Erre jön a 3. lap. tetejére porcukort teszünk.
Egy napot érdemes állni hagyni,hogy a lapjai megpuhuljanak,és finom legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3e98087e57, 2010. júl. 16. 12:40
A bözsi néni almás krémese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.