Sárgarépás szelet recept
A Sárgarépás szelet hozzávalói:500 g sárgarépa
3 db tojás
200 g kristálycukor
200 ml napraforgó olaj
500 g rétesliszt
1 cs sütőpor
1 tk őrölt fahéj
tej (szükség szerint)
tetejére
100 g tortabevonó
50 g vaj
A Sárgarépás szelet elkészítési módja:
1. A répát megtisztítjuk és lereszeljük. 2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a fahéjat, a lisztet és végül a reszelt répát. Ha túl tömény, lazítsuk kevés tejjel. 3. A tésztát öntsük kivajazott és lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig előmelegített sütőben. 4. Hagyjuk kihűlni, majd vonjuk be a vajjal elkevert megolvasztott tortabevonóval. Kihűlés után szeleteljük. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 24x36x6 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. júl. 16. 08:35
A sárgarépás szelet elkészítési módja és hozzávalói.