Ribizlis-kókuszos túrótorta recept
80 perc
A Ribizlis-kókuszos túrótorta hozzávalói:
A tésztához
-15 dkg sütőmargarin
-8 dkg cukor
-30 dkg liszt
-2 tojás sárgája
A krémhez:
-50 dkg túró
-15 dkg kókuszreszelék
-1,5 dl tehéntej, tejszín vagy tejföl,
-2 egész tojás + a megmaradt fehérje a tésztából
-1 csomag vaníliás pudingpor
-1 nagy citrom reszelt héja
-15 dkg cukor
-15 dkg sütőmargarin
-2 csomag vaníliás cukor
-30 dkg ribizli.
A Ribizlis-kókuszos túrótorta elkészítési módja:
A tésztához valókat összekeverem, és amíg a tölteléket készítem, a hűtőbe teszem. A krémhez minden hozzávalót (kivétel a ribizli) egy keverőtálba teszek, és géppel 5 percig keverem. Egy kapcsos tortaformába belenyomkodom a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Erre rászórom a lecsöpögtetett ribizlit, és ráöntöm a kókuszos-túrós tölteléket. Előmelegített 175-180 fokos sütőben legalább 1 órát sütöm, majd a formában hagyom kihűlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. júl. 14. 18:41
A ribizlis-kókuszos túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.