Nápolyi-golyócskák recept
30 perc
A Nápolyi-golyócskák hozzávalói:
-300 g csokis nápolyi
-250 g porcukor
-50 g cukrozatlan kakaópor
-150 g margarin megolvasztva
-2 ek rum/ 1 kis üveg rumaroma
-50 g kókuszreszelék
A Nápolyi-golyócskák elkészítési módja:
1. A nápolyit morzsás állagúra törjük. 2. Az összetört nápolyit elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral. 3. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a rumot, majd az egészet homogén masszává dolgozzuk össze. 4. A masszából golyókat formázunk, majd a golyókat beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Lehűtve tálaljuk!!
A hozzávalók természetesen itt is rengetegféleképpen variálhatók. Készíthető bármilyen töltelékű nápolyiból akár a kakaópor elhagyásával, amit esetleg darált dióval, mandulával vagy mogyoróval helyettesíthetünk. Adhatunk hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöket is, azzal biztosan nem rontjuk el!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. júl. 9. 09:17
A nápolyi-golyócskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.