Keményítők (beszélgetés)
8. 55Judit
ma 16:44
Ami kétkedésre ad okot, egyértelmű, nem szabad megvenni.
Én sok gluténmentes terméket használok, de nem betegség miatt, csak azért hogy mennél kevesebb glutént egyek.
7. 55Judit (válaszként erre: 5. - Timycat)
ma 16:41
Nem hallottam még róla, azért hagytam ki. :)
6. globus (válaszként erre: 4. - Timycat)
ma 16:40
Állítólag a módosított keményítő gm-t takar, de én is utálom ezt. Azért nem használhatják az athúzott kalász jelet, mert az egy drága engedélyezési procedúra. Viszont ha nem vállalják, eleve gyanús...
5. timycat (válaszként erre: 3. - 55Judit)
ma 15:58
Lehet búzakemémyítő is, az meg a nagyon nem mindegy kategória ilyen problémával.
4. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:57
Húgom szintén gluténmentes diétán van. Ha az van csak írva a zacskóra/dobozra, hogy "keményítő" akkor én visszateszem a polcra. 😕
Állítólag a csak keményítő kukorica keményítőt jelent, de nem kockáztatunk 2 hét bélgyulladást, hogy hátha nem búza.
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:32
Ja, hogy valamilyen termékben van mint adalék? Talán burgonya keményítő lehet de előfordulhat hogy kukorica. A problémára nézve szerintem mindegy. És biztos hogy nem tápióka, mert az drága. Kész termékekbe mindig a leg gagyibb adalékokat teszik.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:27
Ilyet még nem is láttam, pedig nem vagyok már fiatal. Viszont láttam burgonya keményítőt, kukorica keményítőt, és amit a legjobban szeretek a tápióka keményítő.
ma 15:14
Sziasztok. Gm. kell étkeznem mert cöliakias vagyok. Sokszor csak azt látom az élelmiszerek zacskóján az összetevők közt hogy keményítő, hát ugye ebből nem lehet tudni hogy milyen. Aki hadonló eu. problémával küzd ti megveszitek az ilyen termekeket?
További ajánlott fórumok:
- S.O.S!!Vétkeztem keményítőnapon.Most mit tegyek?
- Az étkezési keményítő valóban egészségesebb, mint a liszt? Ha igen, miért?
- Hogyan főzzünk főzeléket keményítővel?
- Lehet-e eperlekvárba étkezési keményítőt tenni?
- Mit tudsz az étkezési keményítő használatával kapcsolatban?
- Kilencvennapos diétán, keményítőnapon a zöldségfélét mért kell mindenképpen főzve enni? Nyersen mért nem szabad?