Kilencvennapos diétán, keményítőnapon a zöldségfélét mért kell mindenképpen főzve enni? Nyersen mért nem szabad? (tudásbázis)
Sziasztok.
Harmadik hete keztem el a fogyókúrát Többségében zöldségeket eszem és már 5 kg le is ment.Van mit leadnom.
Sziasztok!
Én még új vagyok itt, most találtam rá erre az oldalra. Én 3 hete kezdtem a 90 napos diétát, és kb. 6 kg ment le rólam. 4 napja el kezdtem mellette inni a Natur Varázs nevű teakeveréket. Nem iszom minden nap, csak minden másnap, de nagyon hatásos. Ajánlom mindenkinek. :)
Ja! És még azt is el szeretném mondani, hogy néha vétkezem is, mert pl. a múlt hétvégén ettem 2 db MonCherryt. És így is működik - vétkezve. :))Most fogok elkezdeni mellette tornázni. Amúgy rajtam nem volt túl sok felesleg, kb. 8-10 kg, de ez nekem már túl sok volt.
Most fogok majd víznapot tartani. Kíváncsi leszek milyen lesz.....
Sziasztok
1hete kezdtem el a 90napost,de sokk minden nem világos.pl szombaton fehérje napom volt ,grilleztünk hust + hagymát +paprikát+cukkinit is.Ezeket már nem ehettem volna a húshoz?
pl.Ha keményitőnapon az ize miatt lehet az ételbe föznni húst vagy pl.pörklt kockát a borsópörköltbe,mint ízesitő?
uzsonázni lehet?pl.ma szénhidrát napom van ehetek du -án egy kis patt.kukoricát?Azt imádom!
És este hánykor van a vacsi?
ui:.Tök tetszik a hozzászolásaitok!
Jaaaj, ne is mondd! Nyaminyami, ez a másik gyengém... Csak ugye nem ehetek sokat belőle sajna, a fehérjék, meg a csalánkiütések ugye.
Ma sütöttem a családnak lángost, tejföllel, sok-sok fincsi sajttal a tetején, de nem csábultam el és nagyon büszke vagyok magamra. :-) Hihi...
Ugye, ugye :D.
Bár nagyon húsos voltam, de asszem Atkins után a hátam mögé sem kívánom a húst, de komolyan! Néha úgy vagyok vele, hogy csak húst ne kelljen ennem, mert felfordulok. Akkor jön a sajt, sajttal :).
Hát persze, hogy jól tudsz vele lakni, én is degeszre tudom enni magam az ilyesmivel. :-)
Én is nagyon szeretem. Mindenféle formában. Nyersen, párolva (roppanósan), puhára főzve... mindegy. Mindenhogy nagyon fincsi. Biztosan ezért szeretem a kínai konyhát.
:)) az milyen, már, ahogy én szoktam enni? :D
Főtt, azaz inkább párolt wokban zöldség némi fűszerrel ízesítve (mondjuk rizs, zöldborsó, bébirépa, gomba, hagyma, kukorica), majd ezt eszem friss salátával? Hihi, és mégis jól bírok vele lakni és nagyon szeretem :))).
Á, értem. Feltételeztem, hogy van értelme, de nem tudtam, hogy mi. Köszönöm. :-)
Amikor pucolgattam azokat a gyönyörű sárgarépákat a leveskébe ma, úúúúgy sóvárogtam utána, hogy egyek egy kicsikét, csak egy picikét nyersen, de nem ettem, nem mertem, mondván, a szabály, az szabály. Ha ezt tudtam volna... :-)
Az a lényeg, hogy salátát minden nap ehetsz. Nyersen semlegesnek számít. Ez van.
DE keményítő napon azért kell megfőzni a zöldséget, mert állítólag a főzéstől lesz benne (több) keményítő. És akkor az a fontos. Pl.: régen a burgonya főtt levével sűrítettek ételeket, mert abban sok a keményítő.
A leírás szerint:
2. nap KEMÉNYÍTŐNAP:
Ebéd: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya) főzve. Ételízesítőt, sót, paradicsomszószt vagy főtt paradicsomot használhatunk. Egy szelet kenyér és saláta ízlés szerint. Ebéd utántól salátát bármennyit fogyaszthatunk.
Egyek zöldségfélét kizárólag főzve, aztán lehet salátát? Ezt nem igazán értem. Miért kell megfőzni, és milyen salátát ehetek utána, A saláta, az ugye nyers zöldségféle, nem?
További ajánlott fórumok:
- S.O.S!!Vétkeztem keményítőnapon.Most mit tegyek?
- Az étkezési keményítő valóban egészségesebb, mint a liszt? Ha igen, miért?
- Hogyan főzzünk főzeléket keményítővel?
- Lehet-e eperlekvárba étkezési keményítőt tenni?
- Mit tudsz az étkezési keményítő használatával kapcsolatban?
- A 90 napos diétánál mi tartozik a keményítők közé?