Lehet-e eperlekvárba étkezési keményítőt tenni? (tudásbázis)
19. 6b006fc769
2014. jún. 12. 13:55
Én biztos nem tennék.
18. 99975069ac
2014. jún. 12. 13:34
Pektint kell beletenni, nem keményítőt. Eleve vétek 10 percnél tovább főzni, mert minden tartalmas dolgot megölsz benne.
A pektint almából vonják ki, természetes, gyümölcsalapú zselésítőanyag, minden olyan lekvárba, melynek alacsony a pektintartalma, ezt kell tenni.
17. tücsök48
2014. jún. 12. 12:37
Addig főzd amíg besűrűsödik. A cukrot csak 10 perccel a végén tedd bele, mert ha sokáig főzöd vele elveszti a szép színét. Mi már ettünk belőle amit főztem és éppen jó az állaga. Kiskanállal kiveszel belőle, ha kihűl és megkeményedik a kanálon akkor jó.
16. Imo
2014. jún. 12. 12:36
Minek?
pudingot akarsz vagy lekvárt?
15. globus
2014. jún. 12. 12:31
Nem!
14. zebracsikó
2014. jún. 12. 12:24
nem
13. Cepheus
2014. jún. 12. 12:05
Abból kiindulva, hogy a belehullott kenyérmorzsától is penészes lesz a lekvár, én keményítőt sem tennék bele.
12. dominós
2014. jún. 12. 12:03
lehet...mindent lehet, de nem oda való!
11. kalucsni (válaszként erre: 10. - Anna006)
2014. jún. 12. 12:03
hát egy nem átlátszós katyvasz :D javaslom, sima forró vizbe tegyél pár kanál keményitőt, pár percig forrald, hütsd, le. és ha neked tetszik, akkor hajrá...
10. Anna006
2014. jún. 12. 11:59
mi történik ha keményítő kerül 5 L lekvárhoz -3 evőkanálnyi??
9. gkreka
2014. jún. 12. 11:53
Semmiképp ne tegyél bele keményítőt! Inkább legyen egy kicsit folyós.
8. forrest2010 (válaszként erre: 2. - Anna006)
2014. jún. 12. 11:52
Mikor még főztem eperlekvárt , leszedtem a levét , megitták szörpként , próbálj ki 1x befőzőcukrot , abba belekeverve lehet a zselésítő / szerintem , én sose használtam ,csak látom a tv-be /
7. 82d45dcd14
2014. jún. 12. 11:52
Azt,semmiféleképpen ne tegyél bele!
6. c3b5778d88
2014. jún. 12. 11:51
Én dzsemfixet tennék hozzá, vagy inkább eleve befőzőcukrot használtam volna, ahhoz nem kell más.
5. Anna006
2014. jún. 12. 11:48
tavaly is azt hittem hogy besűrűsödik hűlés után de folyós maradt,talán kicsit sűrűsödött.
4. d2d5bb5db4
2014. jún. 12. 11:45
Ha kihűl, nem lesz sűrűbb?
3. Warnika
2014. jún. 12. 11:45
Zselatint szoktak, keményítőt még nem hallottam.
2. Anna006
2014. jún. 12. 11:42
most főzöm a lekvárt de nagyon folyós és cukron kívül nem szoktam bele tenni mást.
keményítőt teszek bele akkor nem fog hamar felforrni vagy megbuggyanni?
köszönöm
1. Anna006
2014. jún. 12. 11:40
Lehet-e eperlekvárba étkezési keményítőt tenni? S.O.S
További ajánlott fórumok:
- Hogyan csináljam életem első eperlekvárját?
- S.O.S!!Vétkeztem keményítőnapon.Most mit tegyek?
- Az étkezési keményítő valóban egészségesebb, mint a liszt? Ha igen, miért?
- Mit tudsz az étkezési keményítő használatával kapcsolatban?
- Dr. Oetker Gustin étkezési keményítőt melyik hipermarketben lehet kapni?
- Az étkezési keményítő hányas kódú az update szerint?