Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan főzzünk főzeléket keményítővel? fórum

Hogyan főzzünk főzeléket keményítővel? (tudásbázis)


2013. febr. 19. 07:59
Én akkor is használok , ha kicsit hígra sikerül valami , akkor lehet vele utána sűríteni . Valamikor , még sütögetős koromban a piskóta lisztjébe keverve sütöttem vele , nem zuttyant össze tőle a piskóta kihűlve .
2010. nov. 16. 23:00
Lányom szokta használni , én azt gondoltam eddig hogy nagyon mű !- most hogy így írtok róla én is használni fogom !
2008. dec. 14. 22:04

Mindenhez lehet használni finomabb lesz mintha lisztel habarnánk lágyabb selymesseb ugyanugy kell használni mintha liszt lenne.


Csak lényegen drágább Puding alappor.

2008. dec. 12. 12:07
Olvasva a hozzászólásokat kedvet kaptam az étkezési keményítő használatára, annál is inkább, hog ma egy sütimnél már kipróbáltam és hihetetlen jó állaga lett, finom omlós.Mostanig azért nem merészkedtem használni,mert azt gondoltam, hogy egy mű dolog, de mint olvasom,búza, kukorica vagy krumpliból készül-ebbe erősítsetek meg, hogy nem mű, és létezik -e mű változata, mert azt nem szeretném használni
2008. nov. 8. 04:20
soha nem próbáltam, de az itteni tippek hatására kipróba lesz. Köszönöm
2008. máj. 24. 21:47
Az étkezési keményítőt csak gyümölcs leveshez,(vagy pudingot)és főzött krémekhez használom.
2008. máj. 24. 21:45
Én is egy világos rántásba teszem a tejszint, vagy tejfölt. Nem szeretjük a fehér habarást.
15. o.andi
2008. jan. 7. 12:55
Soha nem szoktam.rántást használok:-)
14. 'szti
2007. szept. 19. 18:53
én Haas étkezési keményítőt
13. dundy
2007. szept. 19. 14:22
Milyen keményítőt használtok?
2007. szept. 19. 12:34
Én csak keményítőt használok. Hideg vízzel összekeverem, és az ételhez adom, majd egyszer még felforralom. Tejfölhöz is lehet, csak az a lényeg, hogy amivel összekeveed az hideg legyen. Gyümölcslevesnél is ugyanúgy, csak akkor a tejfölbe keverem+ egy kis víz, hogy simára tudjam keverni. Én mindent turmixolok, mert a rántás nem az erősségem.
11. eb504c2fac (válaszként erre: 10. - F31ff285b1)
2007. aug. 24. 13:11

[link]


nézdd meg ezt az oldalt, lesz alján egy táblázat a szénhidrát tartalomról

2007. aug. 24. 12:52
A keményítő és a liszt szénhidráttartalma különbözik?
2007. aug. 24. 12:25

én sem próbáltam még a keményítőt de találtam egy pár dolgot róla


Étkezési keményítõ sokoldalúan felhasználható, egészséges alapanyag a konyhában:

Használható:

levesek, mártások, öntetek és desszertek sûrítéséhez

helyettesíti a rántást ételeinkben, így kevesebb zsiradék kerül ételeinkbe

sütemények, torták és egyéb tésztafélék könnyítéséhez, minõségének javításához

használatával a sütemény jobban megtartja formáját krémek, pudingok elkészítéséhez


Felhasználási javaslat:

Sütéshez: Az Étkezési keményítõt a liszttel mindig alaposan el kell keverni és át kell szitálni. A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütõporral készült tészták minõségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség 1/4 - 1/2-ét az Étkezési keményítõ pótolja.

Fõzéshez: Az Étkezési keményítõt kevés hideg folyadékkal (víz, leves) tejsimára keverjük és állandó keverés közben a forró ételhez adjuk, majd egyszer felforraljuk.

Fontos: Az Étkezési keményítõvel sûrített leveseket és mártásokat nem szabad hosszabb ideig fõzni, különben a keményítõ hatása csökken.

8. e71af41436 (válaszként erre: 6. - LoLiNa)
2007. jún. 29. 08:16
a kínai illatos csirkefalatokat keményítős szmötyivel kell bevonni :)))
7. Loni
2007. jún. 29. 07:06
Érdemes próbálgatni a keményítőt. Kíséretezz vele. Először kicsit hosszabb ideig tart majd, mint a sima rántás, de gyorsan ki lehet tapasztalni, hogy mennyi kell az ételbe. Ha normális adagot teszel bele, nem lesz furcsa íze. Mi legalábbis nem éreztük.
2007. jún. 29. 06:49
nekem nagyon emlékezetes dolog a keményítő, hozzátexem, hogy nem haxnálok semmihez.. :-) xówal, otthon laktam még, anyum megkért, hogy panírozzam be a húst. én kitartóan megtettem. épp jött ki a konyhába, ránézett a ,bödönre, majd megkérdezte, hogy az minek kellett?! akkor derült ki, hogy lixt helyett keményítőwel paníroztam :-) nem győzte lemosni a husikat :-)
2007. jan. 30. 13:20
Én is használok keményítőt a főzelékekhez, és nekem nem lesz zselés. Arra kell nagyon figyelni, hogy ne tegyünk belőle túl sokat, mert akkor fura íze lesz a kajcsinak. Ezt is ki kell tapasztalni, mint mindent.
2007. jan. 29. 16:00

a töltött paprikát is, a lent említett főzelékeket is, és többnyire a leveseket is keményítővel csinálom

attól függ, hogy mennyi a leve, amit be akarsz sűríteni

inkább kevesebbel kezdd, még mindig tehetsz utána, ha nem elég sűrű

van, hogy elég 1-2 teáskanálnyi

kis hideg vízzel elkeverem, hogy ne legyen csomós és mehet bele a forró főzelékbe

3. zsuzso100 (válaszként erre: 2. - Csutka)
2007. jan. 29. 15:45

És mennyi keményítőt használsz hozzá?

Én egyszer próbáltam, de olyan zselés állaga lett, és elment tőle a kedvem, pedig jobb lenne azzal, mint liszttel.

2. Csutka (válaszként erre: 1. - Zsuzso100)
2007. jan. 29. 14:06

Szerintem finomak.

A tökfőzeléket és borsót rendszeresen keményítővel csinálom. A párom is megeszi szó nélkül, pedik neki eléggé faramuci az ízlése.

2007. jan. 29. 13:34
Kinek milyen tapasztalata van a keményítővel készült főzelékről?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook