Hogyan főzzünk főzeléket keményítővel? (tudásbázis kérdés)
Mindenhez lehet használni finomabb lesz mintha lisztel habarnánk lágyabb selymesseb ugyanugy kell használni mintha liszt lenne.
Csak lényegen drágább Puding alappor.
én sem próbáltam még a keményítőt de találtam egy pár dolgot róla
Étkezési keményítõ sokoldalúan felhasználható, egészséges alapanyag a konyhában:
Használható:
levesek, mártások, öntetek és desszertek sûrítéséhez
helyettesíti a rántást ételeinkben, így kevesebb zsiradék kerül ételeinkbe
sütemények, torták és egyéb tésztafélék könnyítéséhez, minõségének javításához
használatával a sütemény jobban megtartja formáját krémek, pudingok elkészítéséhez
Felhasználási javaslat:
Sütéshez: Az Étkezési keményítõt a liszttel mindig alaposan el kell keverni és át kell szitálni. A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütõporral készült tészták minõségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség 1/4 - 1/2-ét az Étkezési keményítõ pótolja.
Fõzéshez: Az Étkezési keményítõt kevés hideg folyadékkal (víz, leves) tejsimára keverjük és állandó keverés közben a forró ételhez adjuk, majd egyszer felforraljuk.
Fontos: Az Étkezési keményítõvel sûrített leveseket és mártásokat nem szabad hosszabb ideig fõzni, különben a keményítõ hatása csökken.
a töltött paprikát is, a lent említett főzelékeket is, és többnyire a leveseket is keményítővel csinálom
attól függ, hogy mennyi a leve, amit be akarsz sűríteni
inkább kevesebbel kezdd, még mindig tehetsz utána, ha nem elég sűrű
van, hogy elég 1-2 teáskanálnyi
kis hideg vízzel elkeverem, hogy ne legyen csomós és mehet bele a forró főzelékbe
És mennyi keményítőt használsz hozzá?
Én egyszer próbáltam, de olyan zselés állaga lett, és elment tőle a kedvem, pedig jobb lenne azzal, mint liszttel.
Szerintem finomak.
A tökfőzeléket és borsót rendszeresen keményítővel csinálom. A párom is megeszi szó nélkül, pedik neki eléggé faramuci az ízlése.
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Hogyan főzzek jól főzeléket?
- Hogyan kell főzeléket "önmagával" sűríteni?
- Múltkor zöldborsófőzeléket csináltam, keményítővel sűrítettem, de reggelre visszahígult. Mitől lehet ez?
- Hogyan kell Borsó főzeléket készíteni?