Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan főzzek jól főzeléket? fórum

Hogyan főzzek jól főzeléket? (tudásbázis kérdés)


29. 26e3472408 (válaszként erre: 25. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 26. 09:09
Én a piacira esküszöm!Hogy milyen márka azt nem tudom ,de nekem jó szokott lenni! Mostanába viszont áttértem a másik tarhonyára,ami olyan csipetke forma.
28. 26e3472408 (válaszként erre: 13. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 26. 09:05
nem is mondtam,hogy új csak Én most hallottam és még nem próbáltam:-)Mi baj a botmixerrel?
27. 26e3472408 (válaszként erre: 12. - Nana06)
2012. ápr. 26. 09:03
:-)
26. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 22. - Kergenyúl)
2012. ápr. 25. 14:02

Anyám is így csinálja, csak annyi különbséggel, hogy a végén, mikor lekapcsolja, tesz rá alufóliát, és berakja a sütőbe. Nagyon finom. Köszi. :)


Igen, Lidl es termékeket imádom én is. :)

25. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 21. - Ad0b329974)
2012. ápr. 25. 14:01

Nem sikerül soha. Amúgy biztos, hogy nem jó tarhonyát veszek, majdnem mind hófehér, nem tetszik. :S


Hasonlóan "szoktam" készíteni én is, de akkor ezek szerint jobb minőségűt kéne beszereznem. Hmm...ezen már gondolkodtam. :)

Köszi Neked is. :)

24. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 18. - 902929e538)
2012. ápr. 25. 13:57

Ha jól tudom van egy ilyen fórum, mindjárt rákeresek. :)

Én csak a mákos, káposztás, egyéb tésztákra szoktam fujjogni, de szerettem a menzakaját. :)

2012. ápr. 25. 13:49

Ja én LIDL - ben szoktam venni tésztaféléket , nagyon jó minőségűek .

A nyitókérdéshez : szerintem is több víz vagy húsleves alaplé kellene a főzelékhez . Én főtt krumplival sűrítek , nemigen lisztezek , nagyon finom így a főzelék .

2012. ápr. 25. 13:47

Sziasztok !

Én nem szoktam mérni a mennyiséget . Tarhonya kevés olajon pöttyösre pirítva , gyakran kockázott krumplival dúsítva , és mindig annyi vizet öntök rá , hogy kb. egy ujjnyival legyen magasabb a víz szintje a főzőedényben a tarhonya szintjénél . Így nem nyammos , nem kemény , épp jó .

Egy tarhonyaimádó . :)

21. ad0b329974 (válaszként erre: 15. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 25. 12:39

mi az,hogy nem akar megpirulni?addig pirítsd,míg azt kell.))))


amúgy próbáld meg a gyermelyit.van amelyik tarhonya a kétszeres vizet nem veszi fel,attól függ mennyi a tojás benne.


kis olaj..bele a targonca,mikor olyan fél pirulásban van,akkor egy hagymát szoktam belevágni azzal is pirul egy kicsit majd kétszeres vízzel felengedni..fő egy csöppet és utána lefedve hagyni míg megpuhul.

2012. ápr. 25. 12:38

A főzelék nekem is beton állagú lesz másnapra.

Teljesen mindegy, hogy habarom vagy rántom.

19. ba7da9cfc0 (válaszként erre: 15. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 25. 12:37

Viszonylag sok olajon pirítsd meg a tarhonyát és 1,5 szeres mennyiségű forró vízzel enged fel. Én ha 2 szeressel engedem fel, mindig ragadós lesz.

Meg míg hűl, néha kavarj rajat egyet.

18. 902929e538 (válaszként erre: 15. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 25. 12:32
kicsit off, de jó dolgok voltak ezek az igazi menzás kaják, hiába is fujjogtunk sokszor. :)ezeknek külön fórum kellene :D
17. c6973617d3 (válaszként erre: 16. - C6973617d3)
2012. ápr. 25. 12:32
Na ez kusza lett, tehát előbb pirítom olajon,majd felengedem, bocsánat :)
2012. ápr. 25. 12:30
A tarhonyát egy pohárral mérem ki, és kétszeres mennyiségű vízzel engedem fel, miután megpirítom! A főzeléknél pedig hagyd hígabbra, akkor nem fog megkocsonyásodni!
15. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 14. - 902929e538)
2012. ápr. 25. 12:21

Jó, rendben, nem veszem el a kedvét. :)


Viszont szívesen venném, ha valaki leírná, milyen tarhonyát vegyek ezentúl(meggyőződésem, hogy a teszkós nem a legjobb:D)


Mert amúgy mindent úgy csinálok ahogyan az meg van írva, de egyszerűen nem akar megpirulni. Olyan menzás tarhonyát szeretnék enni már. :)

14. 902929e538 (válaszként erre: 13. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 25. 12:17
ízlések és pofonok. :) ne vedd el a kedvét :)
13. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 6. - 26e3472408)
2012. ápr. 25. 12:14
Ez nem új. Viszont nekem nincs botmixerem, és nem is használnék. Fölösleges. :)
12. nana06 (válaszként erre: 6. - 26e3472408)
2012. ápr. 25. 12:13
Háát erről még nem hallottam de mindenképp kipróbálom :) hátha :D
11. 902929e538 (válaszként erre: 6. - 26e3472408)
2012. ápr. 25. 12:11
Így van, pl. krumplifőzelék esetében :)
10. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 9. - Nana06)
2012. ápr. 25. 12:10
Szerintem a tarhonya minősége nem jó(na peerszee) :D
2012. ápr. 25. 12:08
Háát a tarhonyával nálunk is gondok szoktak lenni...a rizzsel korábban volt de most már elég jól összejön a pörgősség :)
2012. ápr. 25. 12:06

Amúgy én a tarhonyával szoktam bajlódni. Soha nem sikerül, pedig már 10 éve főzök rendszeresen.

A rizs az isteni, pergős, de a tarhonyám...az katasztrófa. :D

7. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 5. - Nana06)
2012. ápr. 25. 12:02
Én soha nem rakok tejet, csak a fokhagymamártásba. Próbáld meg több vízzel, kicsit hígabb lesz az állaga.
2012. ápr. 25. 12:00

Sziasztok!


Most hallottam egy olyat,hogy a főzeléket saját magával kell sűríteni, kiveszel belőle és botmixerrel üsszetrutyizod (még nem próbáltam ki),de ki fogom és ha valamelyik megkívánja a tejfölt vagy tejszínt akkor azt utólag kell besűrítés után beletenni!

2012. ápr. 25. 12:00

Csak habarni szoktuk...már próbáltam kevesebb liszttel, meg tejet is rakok hozzá....de semmi :S

a kelkáposzta viszont az tök jó szokott lenni nálunk is :)

2012. ápr. 25. 11:56
kevesebb liszt??
2012. ápr. 25. 11:56
Besűrűsödik én tejjel vagy ha pl kelkáposzta akkor vízzel hígítom.
2. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 1. - Nana06)
2012. ápr. 25. 11:56
Szia! Kevesebb lisztet használj. Hogy csinálod? Rántod-habarod, vagy csak szimplán habarod?
2012. ápr. 25. 11:55

Nagyon szeretem a főzelékeket, viszont valamit mindig elrontok. Ízre semmi baj nincs vele, csak az állagával :S Mikor elkészül akkor ugye folyós....de mikor kihűl annyira......hát nem is tudom hogy fejezzem ki, ilyen kocsonyás lesz...és hiába melegítem meg, nem lesz utána már folyós....:S

Mit tudnék ezzel csinálni? Hogy marad a főzelék kicsit folyósabb?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook