Hogyan főzzek jól főzeléket? (tudásbázis kérdés)
Anyám is így csinálja, csak annyi különbséggel, hogy a végén, mikor lekapcsolja, tesz rá alufóliát, és berakja a sütőbe. Nagyon finom. Köszi. :)
Igen, Lidl es termékeket imádom én is. :)
Nem sikerül soha. Amúgy biztos, hogy nem jó tarhonyát veszek, majdnem mind hófehér, nem tetszik. :S
Hasonlóan "szoktam" készíteni én is, de akkor ezek szerint jobb minőségűt kéne beszereznem. Hmm...ezen már gondolkodtam. :)
Köszi Neked is. :)
Ha jól tudom van egy ilyen fórum, mindjárt rákeresek. :)
Én csak a mákos, káposztás, egyéb tésztákra szoktam fujjogni, de szerettem a menzakaját. :)
Ja én LIDL - ben szoktam venni tésztaféléket , nagyon jó minőségűek .
A nyitókérdéshez : szerintem is több víz vagy húsleves alaplé kellene a főzelékhez . Én főtt krumplival sűrítek , nemigen lisztezek , nagyon finom így a főzelék .
Sziasztok !
Én nem szoktam mérni a mennyiséget . Tarhonya kevés olajon pöttyösre pirítva , gyakran kockázott krumplival dúsítva , és mindig annyi vizet öntök rá , hogy kb. egy ujjnyival legyen magasabb a víz szintje a főzőedényben a tarhonya szintjénél . Így nem nyammos , nem kemény , épp jó .
Egy tarhonyaimádó . :)
mi az,hogy nem akar megpirulni?addig pirítsd,míg azt kell.))))
amúgy próbáld meg a gyermelyit.van amelyik tarhonya a kétszeres vizet nem veszi fel,attól függ mennyi a tojás benne.
kis olaj..bele a targonca,mikor olyan fél pirulásban van,akkor egy hagymát szoktam belevágni azzal is pirul egy kicsit majd kétszeres vízzel felengedni..fő egy csöppet és utána lefedve hagyni míg megpuhul.
A főzelék nekem is beton állagú lesz másnapra.
Teljesen mindegy, hogy habarom vagy rántom.
Viszonylag sok olajon pirítsd meg a tarhonyát és 1,5 szeres mennyiségű forró vízzel enged fel. Én ha 2 szeressel engedem fel, mindig ragadós lesz.
Meg míg hűl, néha kavarj rajat egyet.
Jó, rendben, nem veszem el a kedvét. :)
Viszont szívesen venném, ha valaki leírná, milyen tarhonyát vegyek ezentúl(meggyőződésem, hogy a teszkós nem a legjobb:D)
Mert amúgy mindent úgy csinálok ahogyan az meg van írva, de egyszerűen nem akar megpirulni. Olyan menzás tarhonyát szeretnék enni már. :)
Amúgy én a tarhonyával szoktam bajlódni. Soha nem sikerül, pedig már 10 éve főzök rendszeresen.
A rizs az isteni, pergős, de a tarhonyám...az katasztrófa. :D
Sziasztok!
Most hallottam egy olyat,hogy a főzeléket saját magával kell sűríteni, kiveszel belőle és botmixerrel üsszetrutyizod (még nem próbáltam ki),de ki fogom és ha valamelyik megkívánja a tejfölt vagy tejszínt akkor azt utólag kell besűrítés után beletenni!
Csak habarni szoktuk...már próbáltam kevesebb liszttel, meg tejet is rakok hozzá....de semmi :S
a kelkáposzta viszont az tök jó szokott lenni nálunk is :)
Nagyon szeretem a főzelékeket, viszont valamit mindig elrontok. Ízre semmi baj nincs vele, csak az állagával :S Mikor elkészül akkor ugye folyós....de mikor kihűl annyira......hát nem is tudom hogy fejezzem ki, ilyen kocsonyás lesz...és hiába melegítem meg, nem lesz utána már folyós....:S
Mit tudnék ezzel csinálni? Hogy marad a főzelék kicsit folyósabb?
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Hogyan főzzünk főzeléket keményítővel?
- Hogyan főzzek jó borsófőzeléket konzerv borsó alapanyagból?
- Hogyan kell főzeléket "önmagával" sűríteni?
- Hogyan kell Borsó főzeléket készíteni?