Hogyan kell főzeléket "önmagával" sűríteni? (tudásbázis)
Önmagával sűríteni -ha netán mot nézi valaki- úgy szoktuk, hogy egy kanálnyi lisztet a főzelék vagy a leves saját levével keverjük el, úgy öntjük vissza.
Avagy, a főzelék egy részét (nemcsak a levét) kiszedjük, botmixerrel péppé keverjük, úgy öntjük vissza a többihez.
kevesebb vízzel kell ezeket főzni.
Esetleg 1-2 krumplit nagyobb kockára vágva is bele lehet főzni, s azt összetörni, azzal sűríteni
Oké, ez tetszik, akár ki is próbálom egyszer...
Csakhogy ez mitől különbözik a habarástól? A krémsajt semmivel sem könnyebb, mint a tejföl-liszt elegy...
Igen,köszi!
Bár amikor magával akartam sűríteni,nem nagyon ment...nem lett sűrűbb nagyon,csak nem lett átlátszó a vize...:(
Tudjátok,amikor pürésíti az ember benne a dolgokat és azt adja hozzá...ez hogy van pontosan??
Zöldbabfőzeléket akarok,csak nem habarással vagy rántással!
Előre is köszike!!!:)
További ajánlott fórumok:
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Hogyan kell sárgaborsófőzeléket készíteni?
- Szerintetek egy 7 hónaps babának meddig kell a tápszer, ha rendszeresen kap főzeléket, gyümölcsöt, tejpépeket?
- Spenót-sóska! Segítség! Hogy kell ebből főzeléket csinálni?
- Van friss spenótom itthon, főzeléket akarok belőle csinálni. Tényleg le kell tépkedni a levélről a levélnyelét (nem röhög, ezt így hívják)?
- Hogy kell behabarni a főzeléket?