Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni? (tudásbázis)
Velem a védőnő mindkét terhességem alatt aláiratott egy papírt, hogy tájékoztatott arról, hogy a környéken magas a termőföldek, és ez által pl. a sárgarépa nitrát-nitrit tartalma.
Azt tanácsolják, hogy már most vegyem meg a répát, fagyasszam le, vagy tegyem pincébe, és mire a hozzátáplásált elkezdjük már alacsonyabb lesz a nitrát tartalma
Bár én nem mostani anyuka vagyok, hiszen az én fiaim már felnőttek, de mondthatom soha nem voltak érzékenyek semmiféle ételre!
A nagyobbik fiamnak háromhónapos korától adtam a főzelékeket, a kisebbiknek pedig egy hónapos korától mert elapadt a tejem és inkább ezt választottam a tápszer helyett! Igaz volt lefagyasztva tejem amivel felengedtem mindig a főzeléket. Mostanában hallom, hogy ezt nem szabad adni a babának, azt nem szabad adni a babának, szerintem (de ugye nem vagyok orvos, csak tapasztalat alapján gondolom) fokozatosan adott főzelékek nem tesznek semmi rosszat. Ugy gondolom ebben tanácsot adni nem lehet, inkább csak a véleményemet mondhatom el. Mindenkinek a saját felelőssége, hogy mit hogyan próbál ki és minden baba másképp viszonyul az ételekhez.
A legelső főzelékféle amit a baba kaphat a krumpli! A bölcsödékben is a krumplival sűritik a bébiételeket!
Ilyet én még nem hallottam, hogy babának nem lehet a krumplit adni, viszont a kutyáknál tényleg ez a helyzet!
Nahat,pont a napokban olvastam!itt van a konyva kezemben es azt irja hogy a repaval lehet egyutt fozni a krumplit,de peldaul a pepesitett almafozeleket burgonyaval nem,es az indok:nem fozzuk egyutt az almaval,mert savat tartalmazo elelmiszerrel egyutt parolva,a burgonya nem puhul meg.nem parolhato egyutt citrommal,almaval,paradicsommal sem.
remelem segitettem
szep napot
külön?
Nem is hallottam....
Nem. Én pl. eddig egyszer adtam üveges bébiételt Zalánnak, de nem ette meg.
Sajnos tényleg nem a legmegbízhatóbbak a zöldségek amit az ember a boltban vesz meg....de szerintem a bébiételek sem annyira...
A legjobb amit a saját kertedben termesztesz, már ha van kert....:)
Én mindig egyben főztem, úgy hogy a krumplit nagyobb darabokban hagytam, a répát pedig kisebbekre vágtam és akkor egyszerre puhult meg.
Tulajdonképpen a krumplit sűritésre használják, gondolom azért kell külön főzni, mert a krumpli levét nem kell beletenni, mig a répáét igen és a krumplival sűrited be.
Hát szerintem ilyenen ne agyalj:D
Főzd egybe vagy párold, nem lesz semmi baja:D
Nem úgy van írva,hogy kezd el főzni a répát,és utána kicsit később tedd hozzá a krumplit?
A krumpli előbb puhul,mint a répa.
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- 10 hónapos baba 2 hete nem nagyon eszi a főzeléket ebédkor, vacsorakor. Miért? Minden mást eszik, a főzit imádta azelőtt
- Ha vacsorára csak főzeléket eszik valaki (teljeskiörlésű liszttel habarva, attól lehetne fogyni?
- Lehet nyers krumpliból is rakottkrumplit csinálni, vagy mindenképp elő kell főzni?
- Spenót-sóska! Segítség! Hogy kell ebből főzeléket csinálni?
- Van friss spenótom itthon, főzeléket akarok belőle csinálni. Tényleg le kell tépkedni a levélről a levélnyelét (nem röhög, ezt így hívják)?