Van friss spenótom itthon, főzeléket akarok belőle csinálni. Tényleg le kell tépkedni a levélről a levélnyelét (nem röhög, ezt így hívják)? (tudásbázis)
Igen, amikor friss spenót volt, én is így csináltam. A nagyobb, öregebb levelekből kitéptem (ööszefogtam a levelet nagyjából félbe, és úgy húztam végig a szárat), de a zsemgébb levelekben bennehagytam.
De én úgy láttam Nagymamától, hogy a negyobb leveleket szét is tépi kicsit, úgyhogy elég gyorsan ment a tépkedés.
Azt hiszem, azoknak nehezebb ez, akik nem látták a mozdulatokat, hogyan csinálták régen a háziasszonyok.
csak akkor, ha nem elég zsenge, mert ha friss fiatal, akkor elég alaposan összeturmixolni! :)
maximum turmix után egy tésztaszűrőn átszűröd... még az is könnyebb, mint egyesével letépkedni! :)
Szia!
En letepkedem altalaban,de volt mar,hogy elfelejtettem es nem volt veszes.
A soskanal viszont nem szabad elfelejteni,mert szalas lesz a fözelek.
:D
óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóhhhhhhhhhhhhhhhhh
többet nem veszek a piacon... legalábbis egy darabig tuti nem!!!
Köszi csajok!!!
megyek "tipkedni" vááááá
Én is letépem, igaz a végére már nagyon unom :D
Én meg röhög, mert nem tudtam hogy így hívják :)))
Szia!
Szerintem le kell.Illetve lehet hogy nem, én letépkedem mindig. Volt, hogy rajta maradt 1-2 levélen véletlenül és a fözelékben is olyan szálas volt. Úgyhogy pepecs meló, de szedd le inkább!
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- 10 hónapos baba 2 hete nem nagyon eszi a főzeléket ebédkor, vacsorakor. Miért? Minden mást eszik, a főzit imádta azelőtt
- Ha vacsorára csak főzeléket eszik valaki (teljeskiörlésű liszttel habarva, attól lehetne fogyni?
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Hogyan főzzek jól főzeléket?
- Spenót-sóska! Segítség! Hogy kell ebből főzeléket csinálni?