Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Spenót-sóska! Segítség! Hogy kell ebből főzeléket csinálni? fórum

Spenót-sóska! Segítség! Hogy kell ebből főzeléket csinálni? (tudásbázis)


17. mreich (válaszként erre: 16. - Reni0214)
2011. jan. 11. 12:15
Ügyes vagy!
2011. jan. 11. 12:10
Megcsináltam külön-külön.) Nagyon finom lett mindkettő:))
15. mreich (válaszként erre: 13. - Reni0214)
2011. jan. 11. 11:54

Szia! Én nem próbálnám ki egyben. Mindkettőt szeretem, de csak külön-külön :-)


A spenótot fokhagymásan, jól kinyomkodott áztatott zsemlével, a végén tükörtojással tálalva, a sóskát meg sok tejföllel elkészítve főtt krumplival. Nálam a kettő nem jön össze!

2011. jan. 11. 08:57
Van itthon hozzá tejszín is meg sajtkrém is:))
2011. jan. 11. 08:56
Szerintetek kipróbáljam egyben?? .))
2011. jan. 11. 08:55
Köszönöm szépen a sok segítséget:) Aranyosak vagytok:))
2011. jan. 11. 08:41

én fordítva csinálom

pici olaj+liszt+fokhagyma rántás

és ezzel kikeverem a kiolvadt spenótot

csak utána engedem fel tejjel,így olyan sűrű lesz amilyenre én akarom és nem lesz csomós

utána sózom

2011. jan. 11. 08:12
lisztet én sem teszek bele
2011. jan. 11. 08:08
Mi nem rantjuk, nem habarjuk, hanem szikkadt kiflit vagy zsemlet aztatunk tejbe, es azzal suritjuk, majd botmixerrel pepesitjuk a spenotot. keves cukor, keves so, fokhagyma, es mar kesz is.
2011. jan. 11. 07:45

A gyorsfegyasztott spenótot kiveszem, edénybe rakom, olvad kicsit,majd tűzre rakom. Belevágok egy foghagyma girizdet (ha foghagyma törőbe rakom, nagyon intenzív ízt ad), ízlés szerint cukor, só, majd egy kis poharas tejfölbe 1 evőkanál liszt, összekeverem, és bele a spenótba. Forrásig kevergetem.


Hasonló a sóska: Foghagyma néklül, csak só, cukor, tejföl, liszt.

7. krisztacskaaa (válaszként erre: 1. - Reni0214)
2011. jan. 11. 07:22

Szia!

Én nem szoktam egyikbe sem cukrot tenni, szerintem nyugodtan összekeverheted. Ugy csinálom mint a többiek, de a cukor nélkül. Sok sikert!

2011. jan. 11. 07:19
Imádom mindkettőt.
2011. jan. 11. 07:12

Külön külön csináld!a sóskát megfuttatod kevés zsiradékon,aztán behabarod,és ízesíted cukorral.

A spenótot kiolvasztod,csinálsz egy rántást,

felengeded tejjel fokhagyma bors,belerakod a spenótot,és ha túl híg,akkor sűritheted zsemlemorzsával.

2011. jan. 11. 07:08

én eddig csak spenótot csinálltam de azt úgy hogy margarinból és listből csináltam rántást(paprika nélkül)és azt felengedtem kevés tejjel. Bele tettem fokhagymát apróravágva sót, és bele a felengedett spenótot. kicsit főztem még, aztán bele a tejszínt. Mennyiségtől függően.

És szájíz szerint teszek bele még cukrot, nemsokat, és főtt krumplival és főtt tojással tálalom.

2011. jan. 11. 06:44

Így szoktam.

Edénybe teszem, hagyom felengedjen. Rántást csinálok, tejjel engedem fel, és a már felengedett spenótot ráteszem, összeforralom.

Felvert tojást mint a rántott levesnél, még belekeverem. Cukorral ízesítem.

Másik szintén rántás, fokhagymás, tejjel felengedni, bele ezt a krémet só, és tejben áztatott zsemlét belekevernek..

utbbit nem csináltam, elmondás alapján ismerem.

A sóska alapba savanykás, az mindenképp elbír cukrot, mert kicsapődik a tej. Attól még ugyanolyan jó, és ehető. Meggy is összeránthatja, abba is cukor kell...

2011. jan. 11. 06:42

Együtt?

Talán külön, nem?

Mert én a sóskába teszek cukrot, a spenótba meg fokhagymát. ;)

2011. jan. 11. 06:35

Hogy kell ebből főzeléket csinálni?

Van itthon fagyasztott sóskakrémem és spenótom is.Tejszín és tejföl is.Segítenétek,hogy ebből így együtt (sóska-spenót) hogy tudok főzeléket készíteni???



Köszönöm szépen előre is!!!:))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook