Spenót-sóska! Segítség! Hogy kell ebből főzeléket csinálni? (tudásbázis)
Szia! Én nem próbálnám ki egyben. Mindkettőt szeretem, de csak külön-külön :-)
A spenótot fokhagymásan, jól kinyomkodott áztatott zsemlével, a végén tükörtojással tálalva, a sóskát meg sok tejföllel elkészítve főtt krumplival. Nálam a kettő nem jön össze!
én fordítva csinálom
pici olaj+liszt+fokhagyma rántás
és ezzel kikeverem a kiolvadt spenótot
csak utána engedem fel tejjel,így olyan sűrű lesz amilyenre én akarom és nem lesz csomós
utána sózom
A gyorsfegyasztott spenótot kiveszem, edénybe rakom, olvad kicsit,majd tűzre rakom. Belevágok egy foghagyma girizdet (ha foghagyma törőbe rakom, nagyon intenzív ízt ad), ízlés szerint cukor, só, majd egy kis poharas tejfölbe 1 evőkanál liszt, összekeverem, és bele a spenótba. Forrásig kevergetem.
Hasonló a sóska: Foghagyma néklül, csak só, cukor, tejföl, liszt.
Szia!
Én nem szoktam egyikbe sem cukrot tenni, szerintem nyugodtan összekeverheted. Ugy csinálom mint a többiek, de a cukor nélkül. Sok sikert!
Külön külön csináld!a sóskát megfuttatod kevés zsiradékon,aztán behabarod,és ízesíted cukorral.
A spenótot kiolvasztod,csinálsz egy rántást,
felengeded tejjel fokhagyma bors,belerakod a spenótot,és ha túl híg,akkor sűritheted zsemlemorzsával.
én eddig csak spenótot csinálltam de azt úgy hogy margarinból és listből csináltam rántást(paprika nélkül)és azt felengedtem kevés tejjel. Bele tettem fokhagymát apróravágva sót, és bele a felengedett spenótot. kicsit főztem még, aztán bele a tejszínt. Mennyiségtől függően.
És szájíz szerint teszek bele még cukrot, nemsokat, és főtt krumplival és főtt tojással tálalom.
Így szoktam.
Edénybe teszem, hagyom felengedjen. Rántást csinálok, tejjel engedem fel, és a már felengedett spenótot ráteszem, összeforralom.
Felvert tojást mint a rántott levesnél, még belekeverem. Cukorral ízesítem.
Másik szintén rántás, fokhagymás, tejjel felengedni, bele ezt a krémet só, és tejben áztatott zsemlét belekevernek..
utbbit nem csináltam, elmondás alapján ismerem.
A sóska alapba savanykás, az mindenképp elbír cukrot, mert kicsapődik a tej. Attól még ugyanolyan jó, és ehető. Meggy is összeránthatja, abba is cukor kell...
Együtt?
Talán külön, nem?
Mert én a sóskába teszek cukrot, a spenótba meg fokhagymát. ;)
Hogy kell ebből főzeléket csinálni?
Van itthon fagyasztott sóskakrémem és spenótom is.Tejszín és tejföl is.Segítenétek,hogy ebből így együtt (sóska-spenót) hogy tudok főzeléket készíteni???
Köszönöm szépen előre is!!!:))
További ajánlott fórumok:
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Hogy lehetne ebből műsort csinálni? Érdemes lenne szerintetek?
- Van friss spenótom itthon, főzeléket akarok belőle csinálni. Tényleg le kell tépkedni a levélről a levélnyelét (nem röhög, ezt így hívják)?
- Mit lehet ebből csinálni?
- Ebből is lehet káposztás kockát csinálni?
- Ebből lehetne bonsait csinálni?