Lehet nyers krumpliból is rakottkrumplit csinálni, vagy mindenképp elő kell főzni? (tudásbázis kérdés)
Most találkoztam egy furcsa recepttel:
Lereszeled a meghámozott nyers krumplit. Jénai tálat kibélelsz vékonyra szelt füstölt szalonnával, belesimítod a (megsózott) krumplit, a tetejére pedig tejfölt öntesz. Sütőben pirosra sütöd.
Állítólag nagyon finom így is, de még inkább, ha a reszelt krumplihoz a só mellett összetört fokhagymát is teszel.
Nekem jobb ize van ha elore megfozom a krumplit es a tojast is.
Mert mind a kettonek mas a fozesi ideje, es ha elore megfozzuk mind a kettot, akkor ez akulonbseg kiegyenlitodik szerintem, es egybe rakva a tartozekokat mar a fozesi idot csak a fustolt kolbaszera kell figyelni, vagy ha mast teszel a kolbi helyett... Jo etvagyat hozza!
Nem mindegy, milyen krumpliból készül, nem mind törik össze.
A te idődet takarítod meg: összerakod és beteszed a sütőbe, azt őrizni már nem kell. És kimarad a főzés, hámozgatás, tehát a plusz tevékenységek. A mosást nem értem: mindenképpen ugyanúgy megmossa az ember nyersen.
Próbáljátok ki párolt krumpliból. Hámozva, egyben megpárolni, amikor kézmeleg, szeletelni, összerakni. Ugyanolyan ízű és állagú lesz, mintha hájában főne.
Nem azért, mert nem puhult meg. Valahogy túl "ketymetes" lett, összetörik a krumpli, nem olyan szép állagú, mint a főzöttel összerakott.
Ízre nincs különbség.
Amúgy nekem nem tűnik fel időmegtakarítás, mert egyrészt hosszabban kell sütni, másrészt a héjában főtt krumplit seperc alatt le lehet hántani, míg a nyers hámozgatás, mosás macerásabb.
Készítettem így is és úgy is már.
Nyers krumpliból is nagyon finom, de sokkal több folyadékot igényel, hogy puhulhasson a krumpli. Egyszerűbb megoldás, kevesebb munka van így vele.
Én is olvastam valahol, kipróbáltam, nem jó.
Már az is egy jó ízt ad neki, hogy héjában fő.
így nem is puhult meg rendesen
Eszembe nem jutott volna ezt az ételt nyers krumpliból csinálni.
De ahogy leírtad jól hangzik, ki fogom próbálni.
(Szeretek munkát megtakarítani. :D)
Ha előfőzöm akkor rövidebb ideig van a sütőben.
Én mindkét félét szoktam alkalmazni, attól függ mennyi időm van :))
Létezik nyers krumpliból is rétegezett étel, de azt jó alaposan nyakon kell önteni lötyivel és lassan,fólia alatt sokáig sütni, különben sült krumpli válik belőle.
Inkább főzdd elő.
Nézz be a belinkelt fórumra, sokféle rakott burgonya receptet feltettünk, szerintem van nyers burgonyából készülő is.
mindenképpen előre kell főzni, mert ha nem teszed, nagy az esélye, hogy kemény marad még 1 óra sütét után is.
Bár meglehet próbálni, de akkor nagyon vékonyra szeletelt krumplikkal.
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Meg lehet csinálni!
- Mit lehet csinálni egy olyan anyóssal, aki úgy viselkedik, mint egy féltékeny szerető?
- Köldöksérvvel mit lehet csinálni?
- Hogyan lehet a naplónknak különféle háttereket csinálni?
- Szerintetek új krumpliból is lehet rakott krumplit készíteni?