Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lehet nyers krumpliból is rakottkrumplit csinálni, vagy mindenképp elő kell főzni? fórum

Lehet nyers krumpliból is rakottkrumplit csinálni, vagy mindenképp elő kell főzni? (tudásbázis)


30. 95e4ff82f8 (válaszként erre: 1. - Cickány64)
2017. febr. 8. 07:19

Most találkoztam egy furcsa recepttel:

Lereszeled a meghámozott nyers krumplit. Jénai tálat kibélelsz vékonyra szelt füstölt szalonnával, belesimítod a (megsózott) krumplit, a tetejére pedig tejfölt öntesz. Sütőben pirosra sütöd.

Állítólag nagyon finom így is, de még inkább, ha a reszelt krumplihoz a só mellett összetört fokhagymát is teszel.

29. OrcaN
2017. febr. 7. 06:23
Amúgy főttből jobb.
28. OrcaN (válaszként erre: 25. - 3aa914ed63)
2017. febr. 7. 06:23
gül baba - már nem terem - decemberben már és febuárban még, ha nem volt hütőházban sok szalonnával és kolbásszal például simmán meg főt a zsíros levében így - a zsír a tetején visszafogta a víz elpárolgását
27. Dodi44
2017. febr. 5. 23:38

Nekem jobb ize van ha elore megfozom a krumplit es a tojast is.

Mert mind a kettonek mas a fozesi ideje, es ha elore megfozzuk mind a kettot, akkor ez akulonbseg kiegyenlitodik szerintem, es egybe rakva a tartozekokat mar a fozesi idot csak a fustolt kolbaszera kell figyelni, vagy ha mast teszel a kolbi helyett... Jo etvagyat hozza!

26. *GG*
2017. febr. 5. 21:24
Én régebben mindig előfőztem. De túl macerásnak tartottam, így kipróbáltam nyers krumpli felhasználásával. Azóta (pl. ma is) :) csak így készítem.
25. 3aa914ed63 (válaszként erre: 24. - Globus)
2017. febr. 5. 10:42

Nem mindegy, milyen krumpliból készül, nem mind törik össze.


A te idődet takarítod meg: összerakod és beteszed a sütőbe, azt őrizni már nem kell. És kimarad a főzés, hámozgatás, tehát a plusz tevékenységek. A mosást nem értem: mindenképpen ugyanúgy megmossa az ember nyersen.


Próbáljátok ki párolt krumpliból. Hámozva, egyben megpárolni, amikor kézmeleg, szeletelni, összerakni. Ugyanolyan ízű és állagú lesz, mintha hájában főne.

24. globus (válaszként erre: 22. - Fincsi5)
2017. febr. 4. 19:13

Nem azért, mert nem puhult meg. Valahogy túl "ketymetes" lett, összetörik a krumpli, nem olyan szép állagú, mint a főzöttel összerakott.

Ízre nincs különbség.

Amúgy nekem nem tűnik fel időmegtakarítás, mert egyrészt hosszabban kell sütni, másrészt a héjában főtt krumplit seperc alatt le lehet hántani, míg a nyers hámozgatás, mosás macerásabb.

2017. febr. 4. 15:01

Készítettem így is és úgy is már.


Nyers krumpliból is nagyon finom, de sokkal több folyadékot igényel, hogy puhulhasson a krumpli. Egyszerűbb megoldás, kevesebb munka van így vele.

22. fincsi5 (válaszként erre: 19. - Globus)
2017. febr. 4. 14:08

Én is olvastam valahol, kipróbáltam, nem jó.

Már az is egy jó ízt ad neki, hogy héjában fő.

így nem is puhult meg rendesen

21. OrcaN
2017. febr. 4. 06:08
Nagyban függ a többi összetevőtől, és azok arányaitól, egymáshoz és a felhasznált burgonyához képest például. Amúgy mint részben már le is írták. De mint minden krumplis étel, tipikusan ez is a végtelenségig variálható.
20. Cserebogár8 (válaszként erre: 10. - Moenia)
2017. febr. 3. 23:46
Ha vajat teszel alá akkor még finomabb. :DDD
19. globus
2017. febr. 3. 20:30
Állítólag lehet, egyszer próbáltam, nekünk nem ízlett. Leszavazták :)
2011. júl. 27. 16:44
kész lett a kaja!hiper-szuper finom lett!sose fogom előfőzni többet.
2011. júl. 26. 10:49
Én már régóta csak így csinálom és ugyanolyan finom.
2011. júl. 26. 10:44
Újkrumpliból nem kell előfőzni,és mindent összepakolsz leöntöd egy tojással elkevert tejföllel aztán sütöd.Kolbászt se süsd:-)Csak a tojásokat főzd meg előre.
2011. júl. 26. 10:00
Köszönöm lányok a sok hasznos tanácsot!megpróbálom nyersen.de a kolbászt se sütitek elő,ugye? minden mehet nyersen.tetejére ráöntsem mindjárt az elején a tejfölt?
14. syria (válaszként erre: 10. - Moenia)
2011. júl. 26. 09:58

Eszembe nem jutott volna ezt az ételt nyers krumpliból csinálni.

De ahogy leírtad jól hangzik, ki fogom próbálni.

(Szeretek munkát megtakarítani. :D)

2011. júl. 26. 09:56
én nyers krumpliból csinálom és a legvastagabb szeletelőn (3 mm) szelem le. még mindig jó lett :)
12. Venu
2011. júl. 26. 09:54

Ha előfőzöm akkor rövidebb ideig van a sütőben.

Én mindkét félét szoktam alkalmazni, attól függ mennyi időm van :))

11. Kis Cidri (válaszként erre: 10. - Moenia)
2011. júl. 26. 09:52
Én is pontosan így ajánlottam volna.
10. moenia
2011. júl. 26. 09:50
Lehet! Én sosem főzöm elő. Fedővel rendelkező jénaiban szoktam csinálni. Először egy kis vizet teszek a jénai aljába (tényleg nem sokat), azután a szokásos módon rétegzem a hozzávalókat. Először lefedve sütöm, amikor megpuhult a krumpli, akkor fedő nélkül. Egy kicsit tovább kell sütni a nyers krumplis változatot (de így legalább megspóroljuk a főzési időt és egy mosogatással is kevesebb). Szerintem így sokkal finomabb, szaftosabb a rakott krumpli.
2011. júl. 26. 09:48
Én sosem főzöm meg előtte.
2011. júl. 26. 09:48
uborka reszelőn reszeltem a krumplit, úgy készítettem. Isteni lett, próbáljátok ki:-)
7. kisj
2011. júl. 26. 09:47

Létezik nyers krumpliból is rétegezett étel, de azt jó alaposan nyakon kell önteni lötyivel és lassan,fólia alatt sokáig sütni, különben sült krumpli válik belőle.


Inkább főzdd elő.

2011. júl. 26. 09:46

[link]


Nézz be a belinkelt fórumra, sokféle rakott burgonya receptet feltettünk, szerintem van nyers burgonyából készülő is.

2011. júl. 26. 09:46
Lehet,de több idő
2011. júl. 26. 09:46
Én csináltam már nyersből is, vékonyra kell szelni, simán megpuhul :) Sőt így finomabb is, hiszen a saját gőzében párolódik.
2011. júl. 26. 09:45

mindenképpen előre kell főzni, mert ha nem teszed, nagy az esélye, hogy kemény marad még 1 óra sütét után is.


Bár meglehet próbálni, de akkor nagyon vékonyra szeletelt krumplikkal.

2011. júl. 26. 09:45
anyukám sose főzte elő :)
2011. júl. 26. 09:44
Lehet nyers krumpliból is rakottkrumplit csinálni, vagy mindenképp elő kell főzni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook