Szerintetek egy 7 hónaps babának meddig kell a tápszer, ha rendszeresen kap főzeléket, gyümölcsöt, tejpépeket? (tudásbázis)
Kislányom tejallergiásként csak kecsketejet és szójatejet kaphatott, még a szoptatást is be kellett fejeznem. Ne kérdezzétek, mely alkotóra volt allergiás, több hónapos procedura után találtam orvost (addigra már aludni, sem aludtam napokat), aki meghallgatott és nem csak egy hisztis anyukának vélt. Kivizsgálta. Mindehhez volt öt hónapos. Megtörve az előírt " nagykönyvi szabályokat" gyümölcsöt kapott tízóraira és uzsira. Mivel tejes dolgokat nem kaphatott a bébiételek szóba sem jöhettek! Naponta jártam a piacra a friss zöldségekért, gyümölcsökért, a krumpli nem kellett neki. Majdnem másfél éves volt mikor elöször megette.
Minden ételt tej és liszt nélkül kellett csinálnom. Püréket ettünk, vízgőzbenben párolva.
Mai napig áldom ezt az időszakot, pedig akkor ez nagy anyagi többletet jelentett és nem kevés idegességet, mert a család nem értette meg miről van szó! Én mindenkinek azt mondom az anyai ösztön jobb, mint a nagykönyv, de a tehéntej 1 éves kor alatt nem jó a pocaknak, még nem képes feldolgozni.
Nem baj ha nem issza a bolti vacakot, inkább házitejet vegyen mindenki, aki teheti, de csak ha már akkora a pici, hogy kaphat. Nem drágább a boltinál, csak fell kell forralni!
Tápszert hamar abbahagytuk, mert szükséges rossznak véltem. és sokat is volt beteg ezidő alatt. Az a doktornő, aki törödött velünk, megállapította, hogy immungyenge a kislányom, így könnyen beteg lesz. Mikor már "rendes" ételeket ettünk jobb lett a helyzet.
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy naponta legalább fél liter tápszer.De nem is igazán igényli, csak reggel meg este.A tej még nálunk szóba sem jöhet.
Bár már kapott olyan desszertet, amit 8 hós kortól lehet adni, és tejes.
Csak azért kérdeztem, mert látom rajta, hogy nem igazán izlik neki a tápszer.
De még esszük.:)
Szia!!
Kisfiam 5 hónapos már kap főzit,gyümit,pépet stb...Én úgy terveztem hogy 1 éves koráig fogok neki tápot adni reggel és este,a többi kaja főzi stb lesz...
A nagyobbik gyermekem(négy hónapig szopizott)kecsketejet kapott utána.Nagyon sokat segített az immunrendszerén.A kisebbiknek már nem tudtam ezt biztosítani a szopi után,ő tápszerezett.Vele sem volt eddig(3 éves)semmi komoly.Most homeopátiázunk.Viszont lehet,hogy nem mindenkinek jó.Én még egy éves kor után is reggeli italként tápszert adtam.szerette.:)))
Szép napot!:)))
Nem akarok tejet adni neki, hanem csak igazán az érdekel, hogy mennyi idős koráig egye a tápszert, ill. mennyit naponta.
Az én lányom reggelire tápszert kap, és éjszaka is, mert még felkel enni.
Szerintem egy ilyen kisgyereknek nem kéne tejet adni... sőt, később sem igazán...
sztem felejtsétek el ezt a sztereotípiát, hogy majd ettől fog fejlődni a gyerek, enélkül meg nem nő meg...
olvassátok el ezt itt pl:
de bárhol rákereshettek a neten, sok helyen felhívják erre a figyelmet!
Szia!
Én hallottam, és olvastam, hogy reggel és este még az kell neki. Egy éves kor után jöhet a tejcsi, vagy kakaó.
Szia!
Vagy főzeléket vagy tejpépet.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Küldj egy gyümölcsött!🍍🍉🍇🍊🍋🍌
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Mit tegyek ha a 11hónapos kislányom egyátalán nem hajlandó gyümölcsöt ill. főzeléket enni, de tápszert annál inkább?