Hogyan főzzek jó borsófőzeléket konzerv borsó alapanyagból? (tudásbázis kérdés)
Borsófőzelék, ahogy itt az Alföld legdélibb részén készítik.
A borsót megfőzöm sós vízben. Közben sütök tükörtojást és félreteszem szalvétára. A megmaradt olajba pici lisztet pirítok, utána egy evőkanálnyi törött paprika és a borsó levével felöntöm, majd simára keverem és bele a megfőtt borsót. Egyet rottyantok rajta és már kész is.
Olvasd el MONCSIGA recepttárából!
Isteni finom, szívből ajánlom!
Név: A legfinomabb zöldborsófőzi
Kategória: Főzelékek
Hozzávalók: - 1 nagy, vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van)
- 1 nagy pohár tejföl
- kevéske olaj
- 4 csapott kanál liszt
- picuri só
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés: A forró olajon picit megpirongatom a lisztet.
Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni.
Lassanként felöntögetem a borsó levével.Na, itt az ideje csomómentesre keverni.
Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom.
A maradék tejfölt tálaláskor biggyeszetem a közepére.
Még az ANYÓSOM is átvette tőlem ezt a módszert!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Kalóriatartalom: ? kcal
Szénhidráttartalom: ? gramm
Zsírtartalom: ? gramm
Strejbolás a szakszó ....
:)
Pici olajon dinsztelj meg egy kis fej aprora vagott voroshagymat ,erre tedd ra a konzerv borsot,es dinszteld ossze egy pici level.Kozben tegyel hozza 2 gerezd aprora vagott,vagy zuzott
fokhagymat ,ontsd fel annyi vizzel hogy 1 ujjnyira ellepje a borsot.Habard be lisztes rantassal gyors keveres mellett ,ne legyen suru es vegezetul adj hozza 1 evk tejfolt es jol keverd el benne:)))Kozben izesitsd soval vagy etelizesitovel.A konzervborso nem szokott megkemenyedni!
Igen, a nagykönyv szerint is így kell. Egyre figyelj: a tej forró legyen,különben mgkeményedik a borsó.
Ha vajra teszed a konzervet, még finomabb.
azaaaaaz :-))
jól sikerült a főzelék?
Nagyon egyszerű receptem van: pici olajra ráteszed a leszűrt borsót, felforrósítod, megszórod liszttel (erre van valami külön név, de nem emlékszem mi az) és felöntöd tejjel, ízesíted sóval, ételízesítővel, esetleg cukrozod. Átforralod, hogy kellően besűrűsödjön, végül összevágott petrezselyem bele.
Én van, hogy nem teszek bele só+ételízesítőt, hanem egy leveskockát.
További ajánlott fórumok:
- Főzési alapanyagok
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Ki, hogy oldja meg a gluténmentes élethez szükséges alapanyagok finanszírozását?
- Kicserélnék pár alapanyagot a konyhában az egészségesebb életmódért. Mit ajánlatok?
- Menzás borsófőzelék receptet keresek
- 30 főre babgulyást mennyi alapanyagból főzzek?