Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan főzzek jó borsófőzeléket konzerv borsó alapanyagból? fórum

Hogyan főzzek jó borsófőzeléket konzerv borsó alapanyagból? (tudásbázis)


20. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 15. - Donyta)
2013. ápr. 28. 08:03
..én is így készítem és nagyon finom, pillanat alatt kész van:)
2010. júl. 14. 18:17

Borsófőzelék, ahogy itt az Alföld legdélibb részén készítik.

A borsót megfőzöm sós vízben. Közben sütök tükörtojást és félreteszem szalvétára. A megmaradt olajba pici lisztet pirítok, utána egy evőkanálnyi törött paprika és a borsó levével felöntöm, majd simára keverem és bele a megfőtt borsót. Egyet rottyantok rajta és már kész is.

18. moncus
2008. máj. 19. 20:05

Olvasd el MONCSIGA recepttárából!

Isteni finom, szívből ajánlom!

2008. jan. 16. 18:27

Név: A legfinomabb zöldborsófőzi

Kategória: Főzelékek

Hozzávalók: - 1 nagy, vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van)

- 1 nagy pohár tejföl

- kevéske olaj

- 4 csapott kanál liszt

- picuri só

- 1 evőkanál cukor

Elkészítés: A forró olajon picit megpirongatom a lisztet.

Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni.

Lassanként felöntögetem a borsó levével.Na, itt az ideje csomómentesre keverni.

Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom.

A maradék tejfölt tálaláskor biggyeszetem a közepére.

Még az ANYÓSOM is átvette tőlem ezt a módszert!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10 perc

Kalóriatartalom: ? kcal

Szénhidráttartalom: ? gramm

Zsírtartalom: ? gramm

16. Mókica (válaszként erre: 15. - Donyta)
2007. nov. 17. 12:37
Én is pont igy készitem:)
15. Donyta
2007. nov. 17. 12:28
A konzerv és üveges borsó magasan hőkezelt. Ezután már főzni nem szbad, mert keménnyé válik. A fehér tejes rántásra ráöntöd a levét, és azt forralod addig amíg eléred a sürűségét. (pár perc) Ha készen vagy teszel hozzá pici cukrot, és sót ha kell, de elhagyható. Lekapcsolás után öntöd bele a borsót és csak összekevered. Olyan lesz mint a friss, és nem keményedik meg.
14. smudlaagi54 (válaszként erre: 12. - Teráz)
2007. nov. 9. 21:44
Bocs de staubolás a helyes
2007. nov. 6. 13:50
Szerintem fagyasztottból sokkal finomabb!
12. Teráz (válaszként erre: 3. - 'szti)
2007. júl. 4. 13:12

Strejbolás a szakszó ....

:)

11. gpetra (válaszként erre: 10. - Elvira1)
2006. nov. 19. 10:35
Köszönöm a tippet, most már egészen biztosan profi leszek borsófőzelék főzésben :)
2006. nov. 18. 23:48

Pici olajon dinsztelj meg egy kis fej aprora vagott voroshagymat ,erre tedd ra a konzerv borsot,es dinszteld ossze egy pici level.Kozben tegyel hozza 2 gerezd aprora vagott,vagy zuzott

fokhagymat ,ontsd fel annyi vizzel hogy 1 ujjnyira ellepje a borsot.Habard be lisztes rantassal gyors keveres mellett ,ne legyen suru es vegezetul adj hozza 1 evk tejfolt es jol keverd el benne:)))Kozben izesitsd soval vagy etelizesitovel.A konzervborso nem szokott megkemenyedni!

9. gpetra (válaszként erre: 8. - 0148b688d6)
2006. nov. 16. 08:30
A borsót vajra tettem, de a tej hideg volt, akkor ezért lett picit kemény... Na de legközelebb már erre is ügyelek :)
2006. nov. 15. 20:44

Igen, a nagykönyv szerint is így kell. Egyre figyelj: a tej forró legyen,különben mgkeményedik a borsó.

Ha vajra teszed a konzervet, még finomabb.

7. 'szti (válaszként erre: 6. - Gpetra)
2006. nov. 15. 19:52
szívesen :-))
2006. nov. 15. 19:44
Nekem ízlik, kinézetre is jó, de az igazi próbatételt a párom jelenti majd :) Még egyszer köszönöm :)
5. 'szti (válaszként erre: 4. - Gpetra)
2006. nov. 15. 19:24

azaaaaaz :-))

jól sikerült a főzelék?

4. gpetra (válaszként erre: 3. - 'szti)
2006. nov. 15. 10:36
Köszönöm, ki fogom próbálni. Egyébként a lisztszórás neve staubolás, már amennyire emlékszem a régebben tanultakra :)
2006. nov. 15. 10:23

Nagyon egyszerű receptem van: pici olajra ráteszed a leszűrt borsót, felforrósítod, megszórod liszttel (erre van valami külön név, de nem emlékszem mi az) és felöntöd tejjel, ízesíted sóval, ételízesítővel, esetleg cukrozod. Átforralod, hogy kellően besűrűsödjön, végül összevágott petrezselyem bele.

Én van, hogy nem teszek bele só+ételízesítőt, hanem egy leveskockát.

2006. nov. 15. 10:17
Sziasztok! Tud nekem valaki ajánlani egy jól bevált zöldborsó főzelék receptet konzerv borsó alapanyagból?
2006. nov. 15. 10:16
Zöldborsó főzelék

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook