Hogyan kell Borsó főzeléket készíteni? (tudásbázis)
Még lenne egy kérdésem mielőtt neki állok (már fő a borsó és az egészség :P).
A család többi tagja nem szereti pirospaprikával de én igen.Azt külön szeretném bele rakni (csak magamnak).Ezt hogy tudom megoldani h. minden jó legyen?
A legfinomabb zöldborsófőzi
- 1 nagy, vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van)
- 1 nagy pohár tejföl
- kevéske olaj
- 4 csapott kanál liszt
- picuri só
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés: A forró olajon picit megpirongatom a lisztet.
Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni.
Lassanként felöntögetem a borsó levével.Na, itt az ideje csomómentesre keverni.
Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom.
A maradék tejfölt tálaláskor biggyeszetem a közepére.
Még az ANYÓSOM is átvette tőlem ezt a módszert!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell sárgaborsófőzeléket készíteni?
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Konzerves vagy fagyasztott borsóból érdemes főzeléket főzni?
- Hogyan főzzek jó borsófőzeléket konzerv borsó alapanyagból?
- Ha szoktál csicseriborsó fasírtot készíteni, leírnád a receptjét?
- Ceruzababból érdemes főzeléket készíteni?