Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell Borsó főzeléket készíteni? fórum

Hogyan kell Borsó főzeléket készíteni? (tudásbázis)


7. 9c6a3d164e (válaszként erre: 6. - Eprecske)
2010. febr. 25. 15:43
Szia! Kettéveszed a rántást, a felébe paprika, a másik felébe nem ,és természetesen a borsót is kettéveszed egyikbe megy a piros rántás a másikba a nem paprikás
2008. okt. 8. 19:27

Még lenne egy kérdésem mielőtt neki állok (már fő a borsó és az egészség :P).

A család többi tagja nem szereti pirospaprikával de én igen.Azt külön szeretném bele rakni (csak magamnak).Ezt hogy tudom megoldani h. minden jó legyen?

5. eprecske (válaszként erre: 3. - 'szti)
2008. okt. 8. 19:15
zöld :)
2008. okt. 8. 19:15
Nagyon szépen köszönöm megyek és meg is csinálom :)
2008. okt. 8. 19:15
sárga (feles) vagy zöldborsó?
2008. okt. 8. 19:13

A legfinomabb zöldborsófőzi


- 1 nagy, vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van)

- 1 nagy pohár tejföl

- kevéske olaj

- 4 csapott kanál liszt

- picuri só

- 1 evőkanál cukor

Elkészítés: A forró olajon picit megpirongatom a lisztet.

Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni.

Lassanként felöntögetem a borsó levével.Na, itt az ideje csomómentesre keverni.

Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom.

A maradék tejfölt tálaláskor biggyeszetem a közepére.

Még az ANYÓSOM is átvette tőlem ezt a módszert!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10 perc

2008. okt. 8. 19:10
Azt tudom meg kell főzni a borsót de mennyi vízben?(Fél kiló borsóról van szó)A rántást mennyi liszttel és paprikával kell csinálni? kérlek segítsetek!!!!!!!!!Nagyon fontos!!!Köszönöm

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook