Ha szoktál csicseriborsó fasírtot készíteni, leírnád a receptjét? (tudásbázis kérdés)
Nem volt benne koriander (mert nem tudtam venni), és szegfűszeg sem (rosszul vagyok tőle).
Ennyi az, amit nem tartottam be.
És persze hogy ettem már falafelt, azért akartam készíteni :)
Mennyire pontosan tartottad be a receptet?
Amúgy ettél már falafelt korábban?
Nem tudtam mi "pattog" a konyhában, hát a beáztatott borsó :) Érdekes.
És képzeld, az egész városban nem találtam őrölt koriandert :(
Nem próbáltam más receptet. Amit belinkeltem, ott csak áztatni kell, de kell a 24 óra. Aztán a fűszerekkel együtt megint 24.
Nekem az a recept bejött, ezért sem próbáltam másikat.
Amikor második alkalommalkészítettem, a húsdarálón 2x nyomtam át, a hagymákat is a borsóval együtt. Akkor talán egy kicsit jobban összeálltak formázáskor a golyók.
Ha kipróbálod, a szódabikarbónát ne felejtsd el sütés előtt hozzákeverni! Nekem majdnem sikerült... :)
Esetleg próbálj ki több receptet! Kiváncsi vagyok a tapasztalataidra!
Neztem tobb receptet is, az egyikben megfozik a borsot, a masikban nem.
Most akkor hogy a jobb?
Ha falafelre gondolsz, akkor ezt a receptet már 2x megcsináltam és szuper jó:
Annyi még, hogy fele annyi római kömény bőven elég bele, a többit pontosan betartottam.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mit érdemes csicseriborsóból készíteni?
- A páromnak szeretnék mellformájú tortát késziteni megtudná valaki mondani a receptjét?(fontos lenne)