Múltkor zöldborsófőzeléket csináltam, keményítővel sűrítettem, de reggelre visszahígult. Mitől lehet ez? (tudásbázis)
10. pintyőke72
2010. aug. 1. 08:36
túl sokáig főzted, forraltad.
9. marcipán88
2010. aug. 1. 08:06
Köszönöm nektek, sikerült, nem hígult vissza szerencsére:)
8. Szöszi23
2010. júl. 31. 14:56
Én úgy szoktam sűríteni, hogy mikor megfő a borsó,egy részét kiveszem ,leturmixolom és visszaöntöm.Így a színe is szép zöld lesz.
Egy kis habarást is rakok bele.
7. vaczila (válaszként erre: 5. - Marcipán88)
2010. júl. 31. 13:45
Az sem jó ha túl sok a keményítő benne, mert akkor olyan "nyúlós" lesz.
6. kisj (válaszként erre: 5. - Marcipán88)
2010. júl. 30. 22:18
A változatosság kedvéért esetleg be is habarhatod:)
5. marcipán88
2010. júl. 30. 21:41
Köszönöm nektek, azt hiszem tényleg főzöm még pár percig utána. Leveszem a tűzről és akkor belerakom a keményítőt úgy már jó lesz? És ha reggelre most híg lesz kijavíthatom még? Nem lesz sok a keményítő benne?
4. Tempest (válaszként erre: 1. - Marcipán88)
2010. júl. 30. 21:19
Valószínűleg még főzöd a keményítővel, azt nem szabad. Beleteszed már tényleg csak a legvégén amikor már minden kész van benne, 1 perc tényleg csak annyi és zárod is el, akkor jó lesz.
3. kisj
2010. júl. 30. 21:16
Ha beletetted a keményítőt, akkor már nem szabad forralni, mert pont az ellenkező hatást éred el vele.
2. marcipán88
2010. júl. 30. 21:15
Most csináltam megint holnap ebédre, mert dolgozom, így ma kellett megcsinálnom, Páromnak legyen ebédje. Látom, hogy megint kezd visszahígulni. Rosszul csinálok valamit?
1. marcipán88
2010. júl. 30. 21:13
Múltkor zöldborsófőzeléket csináltam, keményítővel sűrítettem, de reggelre visszahígult. Mitől lehet ez?
További ajánlott fórumok:
- S.O.S!!Vétkeztem keményítőnapon.Most mit tegyek?
- Finom zöldborsófőzelék, de hogyan?
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Idétlen kérdés de régóta motoszkál bennem. Hogyan bontják a zöldborsót a nagyüzemekben? Miért nem sérülnek a szemek? Ki látott már ilyet?
- Az étkezési keményítő valóban egészségesebb, mint a liszt? Ha igen, miért?
- Hogyan főzzünk főzeléket keményítővel?