Édes szerelem recept
Az Édes szerelem hozzávalói:A piskótalaphoz
6 db tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
A krémhez
1 l tej
1 csomag vaníliás cukor
130 g vaníliás pudingpor
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
35 dkg cukor
A tetejére
1 db banán (bármilyen gyümölcs vegyesen)
1 db narancs
1 db őszibarack
2 dkg meggy
1 csomag tortazselé (gyümölcsös)
5 dl habtejszín
Az Édes szerelem elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a 12 dkg cukor 1/3 -részével. A tojásfehérjét a maradék 2/3 -rész cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan a fehérjés habot belekeverjük a sárgájás masszába. A lisztet óvatosan belekeverjük. Szív alakú tortaformában, 160 C-on kb 20 percig sütjük, a sütő hőfokának mérséklésével. Ha kihűlt, kivágjuk a formából, 3-ba vágjuk és megtöltjük. Pudingos krém készítése: A tejből egy kicsit félreteszünk, a többit felfőzzük 35 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal. A megmaradt hideg tejjel elkeverjük a pudingport. Mikor forr a tej, hozzáöntjük a hideg péphez. Puding keménységűre főzzük. Összeállítás: Melegen betöltjük a krémet a piskótaszeletek közé, gyümölcsöket teszünk rá. A tetejére is hagyunk gyümölcsöt, majd (tasakon lévő utasítás szreint elkészített) tortazselével zárjuk. Felverjük a tejszínt és oldalát, illetve a széleit ezzel díszítjük (ízlés szerinti vastagságban).
sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 24cm átmérő
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. ápr. 19. 17:03
Az Édes szerelem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.