Képviselőfánk édesítőszerrel recept
A Képviselőfánk édesítőszerrel hozzávalói:A tésztához
170 g vaj
250 ml víz
280 g finomliszt
9 db tojás
A krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál finomliszt
7 ek édesítőszer
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 l tej
A habhoz
500 ml habtejszín
4 ek édesítőszer
1 csomag habfixáló
A Képviselőfánk édesítőszerrel elkészítési módja:
A vizet egy zománcos fazékban felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd habverővel egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A sütőlemezt enyhén bevajazzuk és kiskanál segítségével, kellő távolságra diónyi halmokat rakunk a tésztából. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kevés vízzel meghintjük, és az így képződött gőzben lassan pirosra sütjük. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és a krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük. Krém elkészítése: A vaníliás pudingport, lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk az édesítő szerrel és sűrű krémet főzünk. Még forrón belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt a fánkokba töltenénk. Hab elkészítése: A habtejszínből az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt kanalazzuk a krém tetejére.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. márc. 24. 10:38
A képviselőfánk édesítőszerrel elkészítési módja és hozzávalói.