Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Képviselőfánk édesítőszerrel recept

Képviselőfánk édesítőszerrel recept

A Képviselőfánk édesítőszerrel hozzávalói:
A tésztához

170 g vaj
250 ml víz
280 g finomliszt
9 db tojás

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál finomliszt
7 ek édesítőszer
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 l tej

A habhoz

500 ml habtejszín
4 ek édesítőszer
1 csomag habfixáló


A Képviselőfánk édesítőszerrel elkészítési módja:
A vizet egy zománcos fazékban felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd habverővel egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A sütőlemezt enyhén bevajazzuk és kiskanál segítségével, kellő távolságra diónyi halmokat rakunk a tésztából. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kevés vízzel meghintjük, és az így képződött gőzben lassan pirosra sütjük. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és a krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük. Krém elkészítése: A vaníliás pudingport, lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk az édesítő szerrel és sűrű krémet főzünk. Még forrón belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt a fánkokba töltenénk. Hab elkészítése: A habtejszínből az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt kanalazzuk a krém tetejére.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A képviselőfánk édesítőszerrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook