Így készíts bögrés csőrögét, ami napokig friss marad! recept
Az Így készíts bögrés csőrögét, ami napokig friss marad! hozzávalói:4 bögre liszt
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában)
fél bögre tej
4 tojás
Az Így készíts bögrés csőrögét, ami napokig friss marad! elkészítési módja:
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit ragacsos lesz a tészta, de annak is kell lennie. A tésztát jól belisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezzük a tetejét is, ha ragad. Aki vékonyabbra szeretné, az persze nyújtsa vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljön egy picit. Ezután derelyemetszővel tetszőleges formára, és nagyságúra vágjuk. Én rombuszokat vágtam, és egy helyen bemetszettem a közepüket. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni. Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat, és még melegen porcukorba hempergetjük őket.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. máj. 17. 12:31
Az Így készíts bögrés csőrögét, ami napokig friss marad! elkészítési módja és hozzávalói.