Gyümölcsös túrótorta diabetikusan recept
A Gyümölcsös túrótorta diabetikusan hozzávalói:30 dkg háztartási keksz
4 evőkanál vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
A krémhez:
60 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
2 tasak zselatin
4 evőkanál glukonon
1 citrom reszelt héja
A tetejére:
40 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is jó)
10 dkg glukonon
2 tasak zselatin
A Gyümölcsös túrótorta diabetikusan elkészítési módja:
A cukormentes kekszet ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat és a kakaot, majd lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk a masszát. A túrót egy villával összetörjük, hozzáadjuk a glukonont, a citrom reszelt héját, és jól összekeverjük. A habot felverjük, beledolgozzuk a zselatint és a túrókrémhez keverjük, a kekszes alapra halmozzuk. A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a glukonont és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a glukonon felolvadt és elkezd besűrűsödni a gyümölcspép, levesszük a tűzhelyről. A zselatint a gyümölcspüré levében feloldjuk, jól összekeverjük és a túrókrémre simítjuk. Pár órán át hűtőben pihentetjük, majd mikor már megszilardult ehetjuk is.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. aug. 24. 06:37
A gyümölcsös túrótorta diabetikusan elkészítési módja és hozzávalói.