Eperbomba recept
Az Eperbomba hozzávalói:- 80 dkg eper
- 6 dl tejszín
- 15 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
- 1/2 cseresznye pálinka
- 6 lap zselatin
- 8-10 babapiskóta
- 2 vaníliás cukor
- mentalevél ízlés szerint
Az Eperbomba elkészítési módja:
Az eprek közül kb. 20 darabot tegyünk félre, ezekre a díszítéshez lesz szükség. Egy mély tálat béleljünk ki folpackkal úgy, hogy teljesen befedje a tálat. Tegyük egy tálba az epreket, majd botmixerrel verjük pépesre. Szórjuk meg a porcukorral, majd tegyük hozzá a citromlevet és a cseresznye pálinkát. Közben a zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe és hagyjuk állni öt percig. Míg áll a zselatin, felverhetünk 5 dl tejszínt. Ezután kinyomkodjuk a felpuhult zselatinból a vizet, és lassú tűzön felolvasztjuk. Belekeverünk 3-4 evőkanál eperkrémet, majd ezt folyamatos kevergetés mellett a többi eperkrémhez adjuk. Kézi habverővel belekeverhetjük lassan a habbá vert tejszínt is. Az egészet a kibélelt tálba öntjük. A tetejét babapiskótával borítjuk, kissé bele is nyomkodhatjuk. Ezután letakarjuk folpackkal és a hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára is. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a teljes eperbomba megkössön. Ha kivesszük a hűtőből, díszíthetjük a tetejét félbevágott eprekkel és tejszínhabbal! Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2009. jún. 5. 08:32
Az eperbomba elkészítési módja és hozzávalói.