Eperbomba recept

Az Eperbomba hozzávalói:
- 80 dkg eper

- 6 dl tejszín

- 15 dkg porcukor

- 1/2 citrom leve

- 1/2 cseresznye pálinka

- 6 lap zselatin

- 8-10 babapiskóta

- 2 vaníliás cukor

- mentalevél ízlés szerint


Az Eperbomba elkészítési módja:
Az eprek közül kb. 20 darabot tegyünk félre, ezekre a díszítéshez lesz szükség. Egy mély tálat béleljünk ki folpackkal úgy, hogy teljesen befedje a tálat. Tegyük egy tálba az epreket, majd botmixerrel verjük pépesre. Szórjuk meg a porcukorral, majd tegyük hozzá a citromlevet és a cseresznye pálinkát. Közben a zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe és hagyjuk állni öt percig. Míg áll a zselatin, felverhetünk 5 dl tejszínt. Ezután kinyomkodjuk a felpuhult zselatinból a vizet, és lassú tűzön felolvasztjuk. Belekeverünk 3-4 evőkanál eperkrémet, majd ezt folyamatos kevergetés mellett a többi eperkrémhez adjuk. Kézi habverővel belekeverhetjük lassan a habbá vert tejszínt is. Az egészet a kibélelt tálba öntjük. A tetejét babapiskótával borítjuk, kissé bele is nyomkodhatjuk. Ezután letakarjuk folpackkal és a hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára is. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a teljes eperbomba megkössön. Ha kivesszük a hűtőből, díszíthetjük a tetejét félbevágott eprekkel és tejszínhabbal! Jó étvágyat!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eperbomba elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook