Holland Torta recept
70 perc
270/s
29 gramm
43 gramm
A Holland Torta hozzávalói:
12szelethez:
45dkg mélyhűtött leveles tészta
1 ü meggybefőtt
1ek étkezési keményítő
1-1csipet fahéj- szegfűszeg
1ek cseresznye pálinka
8dkg porcukor
7,5dl tejszín
A Bevonathoz:
6dkg ribizli zselé
10dkg porcukor
A Holland Torta elkészítési módja:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.A meggybefőtt levéből 1-2 ek ,a a keményítővel simára keverünk.A meggyet a maradék meggylével,a fahéjjal,a szegfűszeggel,a cseresznyepálinkával és 2 ek cukorral felforraljuk.A keményítőt beleöntjük,pár percig forraljuk,majd kihűtjük,közben többször +keverjük.A sütőt 220°c-ra melegítjük.1 tepsit hideg vízzel kiöblítünk,de nem töröljük szárazra.Aleveles tésztát +lisztezett deszkán akkora vékony lappá nyújtunk,hogy 3 ,28cm átmérőjű kört vághassunk ki belőle.A lapokat +szurkáljuk és a tepsibe fektetve 10-12 perc alatt egyenként +sütjük.Utána egyenként kihűtjük.A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük.Az 1ik tortalapot tálra fektetjük,és egy 28cm átmérőjű tortakarikát húzunk rá.A tejszínhab felével +kenjük úgy,hogy közé csíkokban meggyes krém kerüljön.A második tortalapot ráfektetve hasonlóképpen a maradék habbal és meggykrémmel befedjük.A felső lappal letakrjuk.
A torta tetejére a zselét felolvasztjuk és a felső lapra kenjük.A porcukrot 2 ek forró vízzel simára keverünk és a zselé tetejére kenjük.Díszítés:tejszínhab,meggy.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mariska777, 2007. jún. 2. 09:55
A holland torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.