Őszibarackos muffin recept


25dkg finom liszt
10dkg cukor
15dkg van.krémtúró
ő.barack(ízlés szerint)amúgy 1db
1 citrom
2dl s.barackos joghurt
2 tojás
3 tk sütőpor
Az Őszibarackos muffin elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a reszelt citrom héjjával.A +hámozott őszibarackot kis darabokra vágjuk.felverjük a tojásokat,hozzáadjuk a cukrot,túrót,joghurtot és az ő.barack darabokat,majd elkeverjük.Hozzá adagoljuk a lisztes keveréket és addíg keverjük,míg egynemű tésztát nem kapunk.A sütőt 180fokosra előmelegítjük.A sütőformát kikenjük vajjal,Vagy:sütőpapír forma.20-25 percig sütjük.ha elkészült,5-10 percig állni hagyjuk.
Ha kihült a forma könnyebben ki lehet venni a muffinokat,nem ragad bele a formába.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mariska777, 2007. máj. 21. 11:09
Az Őszibarackos muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.