Krumplis pogácsa-gyors és nagyon finom recept
45 perc
A Krumplis pogácsa-gyors és nagyon finom hozzávalói:
500 g liszt
500 g fött krumpli átnyomva
1 evökanál só vagy mégtöbb (kóstolni, jó sósnak kell a tésztának lennie)
150 g vaj vagy zsír (zsírral finomabb)
1 élesztö cukros tejben felfuttatva
1 pohár tejföl, van, hogy több, van, hogy kevesebb
a krumplitól is függ, hogy mennyit vesz fel
A Krumplis pogácsa-gyors és nagyon finom elkészítési módja:
Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, azonnal szaggatjuk, be a tepsibe, tojással megkenni, lehet rá tenni reszelt sajtot, köménymagot, de szezámmagot is. Azonnal forró sütöben 200 fokon sütni. Hamar meglesz, ca. 20-25 perc. De sütöje válogatja, ki kell próbálni
Én még a sütő ajtón szoktam, egy kicsit keleszteni.
Van hogy adok hozzá, füstölt húsos szalonnát, amit előzőleg kisütök, majd összeaprítom, és ezt belekeverem a tésztába. Ilyenkor kicsit kevesebb zsír kell. Nekünk így jobban izlik!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. jún. 1. 17:18
A krumplis pogácsa-gyors és nagyon finom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.