Burgonyapürés szendvics recept
A Burgonyapürés szendvics hozzávalói:8 szelet körbevágott kenyér
1 dl megmaradt burgonyapüré
1 tojás
2 evõkanál reszelt sajt
2 dkg vaj vagy margarin
1 kis diónyi vöröshagyma
kevés só és törött fehér bors
1 késhegynyi õrölt szerecsendió-virág.
A Burgonyapürés szendvics elkészítési módja:
A nyers, kissé felvert tojást összekeverjük a burgonyapürével és a reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát. A sóval, a borssal és a szerecsendió-virággal ízesítjük, végül hozzákeverjük a megpuhított, de már nem forró vajat. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a burgonyás masszát rákenve, tepsire vagy sütõlemezre helyezzük. Elõmelegített forró sütõbe vagy grillsütõbe tolva, szép sárgásbarnára (de nem nagyon sötétre) sütjük. Fokhagymával vagy kaporral is lehet ízesíteni, de egyidejûleg vagy az egyikkel, vagy a másikkal.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 19:03
A burgonyapürés szendvics elkészítési módja és hozzávalói.