Gombás melegszendvics recept
A Gombás melegszendvics hozzávalói:8 szelet szikkadt kenyér (bármilyen lehet)
1 tojás
1 evõkanál gombalevespor (a többibõl 2 adag gombalevest még fõzhetünk)
1 dl tej
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi törött fekete bors
olaj a sütéshez.
A Gombás melegszendvics elkészítési módja:
A tojást jó habosra felverjük, majd simára keverjük a gombalevesporral és a tejjel. Belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát valamint a törött borsot. A kenyereket egyenként megmártjuk a fûszeres-tojásos tejben, és tálra rakjuk. Ha a tejet láthatóan beszívta a kenyér, ismét megmártjuk, egészen addig, amíg a összes el nem fogy, illetve amíg a kenyér már nem képes újabb folyadékot beszívni. Ezután kevés olajat forrósítunk, amelybe egyenként belerakjuk a kenyereket, és pirosra sütjük mindkét oldalán. Bármilyen köret mellé feltétként is tálalható.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 19:01
A gombás melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.