Virslis csukott szendvics recept
A Virslis csukott szendvics hozzávalói:4 nagy puffancs (vagy 8 kis zsemle)
4-5 dl tej
2 kis pár virsli
10 dkg reszelt sajt
3 dkg vaj
1-1 teáskanál mustár és ketchup
1 evõkanál majonéz
2 evõkanál csípõs csalamádé
1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt.
A Virslis csukott szendvics elkészítési módja:
A puffancsokat úgy vágjuk félbe, hogy az egyik oldalon egyben maradjanak. Belsejüket kiszedjük. Az üregeket vajjal, mustárral, ketchuppal és majonézzel bekenjük. A virslik bõrét lehúzzuk és felkarikázzuk. A csalamádét, a virslikarikákat és a megtisztított, apróra vágott zöldhagymát elosztjuk a puffancsokban. A reszelt sajt egyharmadát is beleszórjuk, majd a töltött péksüteményeket kissé összenyomjuk, és a megborsozott, megsózott tejben megmártjuk. A tejbõl kivéve tálra rakjuk. Pár percnyi szikkasztás után ismét a tejbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük. Ezután elõmelegített grillsütõ rácsára (vagy sütõlemezre) rakjuk, és szép pirosra megsütjük. A megmaradt sajttal meghintjük, és a sütõbe visszatéve már csak annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad, de nem barnul.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 19:00
A virslis csukott szendvics elkészítési módja és hozzávalói.